ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
18
2011

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Απρίλιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
125 γρ. έτοιμος πουρές χωρίς αβγά ( 1 φάκελος)
1  λίτρο νερό
1 κύβος λαχανικών
1/4  φλ. τσ. σπορέλαιο ή φυτικό βούτυρο
100 γρ. αρακάς
100 γρ. καρότα
250 γρ. φυτικό τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και της πίτας
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κυβάκια μεγέθους ζαριού.

Σε μικρή κατσαρολίτσα βράζουμε τα καρότα και τον αρακά, μέσα σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ αλείφουμε με λάδι ένα ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ: βράζουμε 1 λίτρο νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αποσύρουμε από τη φωτιά,  προσθέτουμε τον κύβο με το λάδι ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

 

 

Αρχίζουμε να ρίχνουμε τον πουρέ στο μείγμα του νερού σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί, θα προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη Αλατοπιπερώνουμε.

 

 

Τέλος αναμιγνύουμε τον πουρέ με τα καρότα, τον αρακά και το τριμμένο τυρί.

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα του πουρέ στο ταψί.

 

 

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Τακτοποιούμε λίγο τις άκρες των φύλλων (τυλίγουμε σε κόθρο).

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και χαράζουμε σταυρωτά σε κομμάτια, όχι όμως μέχρι κάτω. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

 

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πατατόπιτα από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να παραλείψουμε τα βρασμένα λαχανικά στη γέμιση ή και να τα αντικαταστήσουμε με άλλα της αρεσκείας μας. Αρκεί προηγουμένως να τα μισοβράσουμε σε αλατισμένο νερό για να είναι μαλακά.

 

Στην πατατόπιτα της πιο πάνω φωτογράφισης, πρόσθεσα πίκλες περασμένες στη χοντρή μεριά του ρεντέ και καθόλου καρότα ή αρακά. Έγινε πεντανόστιμη!

 

Εννοείται ότι η συνταγή εκτελείται και με σησαμέλαιο.


Ας μην ξεχνάμε πως, δεν ξαναζεσταίνουμε τις πίτες με σφολιάτα ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί παύουν να είναι κριτσανιστές. Μόνο στο φούρνο της κουζίνας μας.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση