ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
04
2011

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Φεβρουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 λίτρα νερό
1 μικρό κοτόπουλο 1000-1200 γρ. σε μερίδες (ή φτερούγες κοτόπουλου)
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβος ζωμού κότας
αλάτι
πιπέρι

1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αυγά, χωριστά ασπράδια και κρόκοι
χυμός 2 λεμονιών



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφαιρούμε τα περιττά λίπη.

Σε κατάλληλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κοτόπουλο, αλάτι-πιπέρι, τη δάφνη και τον κύβο. Βράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα και τ΄αφήνουμε να μισοκρυώσουν.

 

 

Πλένουμε καλά το ρύζι με μπόλικα νερά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το ρύζι και το λάδι. Στο μεταξύ αφαιρούμε τις πέτσες από το κοτόπουλο και όλα τα κόκαλα. Πρέπει να το διαλύσουμε σε μικρά κομματάκια, μεγέθους μπουκιάς.

 

 

Ρίχνουμε όλα τα κομματάκια στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

 

 

 

Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Σε βαθύ πιάτο ή μπολ χτυπάμε τ΄ασπράδια ελαφρά με το σύρμα ή με το πιρούνι και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους. Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών.

 

 

Τώρα με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον ενώνουμε λίγο-λίγο με τ΄αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια και ξανακάνουμε το ίδιο και με δεύτερη κουταλιά.΄Ισως χρειαστεί και τρίτη φορά να πάρουμε ζωμό, αρκεί να ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών.

 

 

Όταν το πετύχουμε, ρίχνουμε με μιας το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθεί με τον υπόλοιπο ζωμό.

 

 


Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για 15 λεπτά. Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με λίγο πιπέρι και έξτρα χυμό λεμονιού στο τραπέζι, για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η κοτόσουπα είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα ή ως πρώτο πιάτο σε γεύμα ή σαν ένα ελαφρύ βραδινό. Είναι πολύ νόστιμη και κάνει θαύματα  όταν τα παιδιά κρυολογήσουν ή περάσουν κάποια μορφή γρίπης.


Αντί για ολόκληρο κοτόπουλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φτερούγες ή πλατάρια για την παρασκευή της συνταγής (όπως φαίνεται πιο πάνω). Επίσης έχετε υπόψη σας πως, όπως όλα τα φαγητά που περιέχουν ρύζι, έτσι και η κοτόσουπα την επόμενη μέρα πήζει αρκετά. Αν συμβεί αυτό, μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας λίγο βραστό νερό καθώς θα την ξαναζεσταίνετε.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση