ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
02
2012

ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Μάιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 γκρέιπ φρουτ
2 ασπράδια
60 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια
4 κ. σούπας μαρμελάδα φράουλα (ή άλλη της αρεσκείας μας)
κανέλα
λίγα φουντούκια ή καρύδια τριμμένα

Φούρνος προθερμασμένος στους 240οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα γκρέιπ φρουτ στη μέση και τ΄ αδειάζουμε από την ψίχα.

 

Αυτή την κόβουμε σε κομμάτια και την ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα και την κανέλα.

 

Κρατάμε στην άκρη τις 4 μισές άδειες κούπες που δημιούργησαμε,  χωρίς να τις χαλάσουμε.


Μοιράζουμε  στις κούπες το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Χτυπάμε τ΄ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σφικτή μαρέγκα και την τοποθετούμε  πάνω από κάθε μισό γκρέιπ φρουτ.

Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.

 

Τα βάζουμε σ΄ένα μικρό ταψάκι (που να τα χωράει ακριβώς, για να στηρίζονται)  ελαφρά βουτυρωμένο και ψήνουμε στο φούρνο για πολύ λίγο, ίσα-ίσα μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.

 

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως ή λίγο αργότερα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι ποσότητες της ζάχαρης και της μαρμελάδας είναι ενδεικτικές. Μπορούμε να τις αυξομειώσουμε, ανάλογα με το πόσο μας αρέσει η πικρή γεύση του γκρέιπ φρουτ.

 

Αν η μαρέγκα δεν γίνει πολύ σφικτή, θα λιώσει στο ψήσιμο προτού προλάβει να γκρατιναριστεί. Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος και πολύ δυνατός.

 

Επίσης, αντί για μαρέγκα μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή με πολύ καλά χτυπημένη σαντιγύ.

 

 


 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο