Ενημέρωση
Loading
Σ
01
2018

ΡΥΖΟΓΑΛΟ - ΚΡΕΜΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

3 φλ. τσ. νερό

1 φλ. τσ. ρύζι γλασέ

 

1 λίτρο γάλα

2 ποτήρια του νερού νερό

 

300 γρ. ζάχαρη

3 βανίλιες

1 ξύλο κανέλας

2 κ. γλ. γεμάτα κορν φλάουρ

 

λίγη κανέλα στο σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθούν καλά το 1 λίτρο γάλακτος μαζί με 2 νεροπότηρα νερό.

 

Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσουν 3 φλ. τσ. νερό μαζί με το ρύζι αφού το πλύνουμε καλά. Προσέχουμε γιατί το ρύζι αφρίζει αρκετά καθώς βράζει.

 

Μόλις το νερό απορροφηθεί εντελώς από το ρύζι θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα το καυτό μείγμα του γάλακτος. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες και το ξύλο κανέλας. Θα βράσει το ρυζόγαλο για 15-20 λεπτά.

 

Τέλος θα διαλύσουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και θα το ρίξουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα ν΄αρχίσει να πήζει. Προσέχουμε γιατί "πιάνει" εύκολα στον πάτο.

 

Μοιράζουμε το παχύρευστο ρυζόγαλο σε γυάλινα μπολάκια (αφού αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας)  κι αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν τελειώσει το βράσιμο, το ρυζόγαλο θα είναι παχύρευστο. Θα πήξει περισσότερο στο ψυγείο. Γι΄αυτό μην το παραβράσετε περιμένοντας τη σωστή πυκνότητα  στην κατσαρόλα. Μόνο όταν κρυώσει θα πάρει τη σωστή μορφή του.

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση