ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
26
2019

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΙΤΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 12-14 τεμάχια)

 

250 γρ. λευκή κουβερτούρα

1 γεμάτη κουταλιά σούπας μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο

1 βανίλια

80 γρ. νιφάδες σίτου ολικής άλεσης

 

μερικά καρύδια ή φουντούκια για γαρνίρισμα

Θηκούλες για σοκολατάκια

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.

 

Μόλις το μείγμα γίνει λείο προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Τοποθετούμε μόνο το σκεύος με το μείγμα σε σχάρα για να κρυώσει λίγο.

 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα και παρατηρούμε πως το μείγμα γίνεται εντελώς λείο και κολώδες.

 

Τώρα θα ενώσουμε τις νιφάδες με τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και φροντίζουμε να πάρουμε ομοιόμορφα πυκνό μείγμα.

 

Με ένα κουτάλι κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε θηκούλες για σοκολατάκια ή σε μικρά αλουμινόχαρτα. Τα ακουμπάμε σε δίσκο ή πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν και να αποκτήσουν συνοχή.

 

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο