Ενημέρωση
Loading
Σ
18
2018

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

3 αβγά
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

100-120 ml σιρόπι από γλυκό του κουταλιού σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1/2 ποτήρι νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
3 αβγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. κακάο σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 κουτάκι φυτική MORFAT (ή άλλη αντίστοιχη)
4 κ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

τρούφα, νιφάδες σοκολάτας και κομματάκια από γλυκό κουταλιού (όποιο μας βρίσκεται)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν απ΄όλα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα το κουτάκι της MORFAT. Πρέπει να είναι κρύο όταν χτυπηθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Ετοιμάζουμε 2 μικρά στρόγγυλα ταψάκια πίτσας διαμέτρου 26 εκ. περίπου. Το σημαντικό είναι να χωράνε μαζί στη σχάρα του φούρνου μας ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι. Στην αρχή έχουμε ένα κολλώδες μείγμα που με το αλεύρι δίνει μια τέλεια βελούδινη ζύμη.

Τη μοιράζουμε ισόπαχα στα 2 ταψάκια. Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω για 12-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος). Όταν τα βγάλουμε θα είναι λίγο μαλακά γι΄αυτό θα τ΄αφήσουμε να κρυώσουν μέσα στα ταψιά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ πρώτα το βούτυρο για 1 λεπτό και μετά χαμηλώνοντας ένταση, προσθέτουμε την άχνη. Μόλις ενωθούν ρίχνουμε ένα-ένα τ΄αβγά. Στο τέλος μπαίνει το κακάο. Δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ για να μην γίνουμε χάλια με τη σκόνη του κακάου... Μόλις πάρουμε μια ομογενή κρέμα θα σταματήσουμε το χτύπημα και θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Σειρά έχει η σαντιγύ: αδειάζουμε το κρύο περιεχόμενο του κουτιού της MORFAT σε κατάλληλο μπολ και του προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και βανίλια. Χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5-6 λεπτά. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σύνθεση της τούρτας:

Σε μεγάλη στρόγγυλη πιατέλα ή δίσκο αναποδογυρίζουμε το ένα παντεσπάνι ώστε να βλέπουμε τη λαδόκολλα. Την αφαιρούμε με προσοχή. Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με τη μισή ποσότητα από ένα βολικό σιρόπι που έχουμε στο σπίτι.  Στην συγκεκριμένη τούρτα χρησιμοποίησα δαμάσκηνα με σιρόπι στον φούρνο, μιας που είναι και η εποχή τους...

Στρώνουμε πάνω στο υγρό παντεσπάνι τη μισή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Αναποδογυρίζουμε το δεύτερο παντεσπάνι πάνω στη σοκολάτα  με τρόπο τέτοιο ώστε να βλέπουμε και πάλι τη λαδόκολλα. Την τραβάμε με προσοχή για ν΄αφαιρεθεί.

Με το υπόλοιπο σιρόπι καλύπτουμε κουταλιά-κουταλιά το παντεσπάνι μας.

Καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα σοκολάτας. Και πάλι διορθώνουμε την επιφάνεια για να την κάνουμε όσο πιο λεία μπορούμε.

Βάζουμε την σαντιγύ σε κορνέ και στολίζουμε με ροζέτες όλη την επιφάνεια γύρω-γύρω και επάνω. Τα κενά γεμίζουμε με τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας. Τοποθετούμε κομμάτια από διαθέσιμα  γλυκά του κουταλιού σε διάφορα σημεία της τούρτας.

 

 

Πρέπει να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες. Το καλύτερο είναι να φτιαχτεί από το προηγούμενο βράδυ της παρουσίασης.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στο ψήσιμο της βάσης γιατί είναι λεπτή και μπορεί εύκολα ν΄αρπάξει...

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση