Ενημέρωση
Loading
Σ
16
2018

ΖΕΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

350-400 γρ. 2-3 ειδών γλυκά φρούτα εποχής (σταφύλια, κεράσια, φράουλες, μπανάνες κτλ.)
χυμός από μισό μέτριο λεμόνι
1 φλ. τσ. νερό
100-130 γρ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γλύκα των φρούτων)
1/2 φλ. τσ. κονιάκ
6 φύλλα ζελατίνας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα φρούτα. Αν είναι μεγάλα θα τα κόψουμε σε μικρά καρέ στο μέγεθος που έχει μια ρόγα σταφυλιού. Αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν. Ειδικά τις μπανάνες τις κόβουμε τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν..

Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας.

Σε μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το κονιάκ και διαλύουμε σ΄αυτό την ζελατίνα που έχουμε μουλιάσει. Τ΄αφήνουμε στην άκρη.

Τώρα σε άλλο σκεύος θα ζεστάνουμε το 1 φλυτζάνι νερό, θα προσθέσουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και θ΄ανακατέψουμε καλά. Αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράζει μέχρι να πήξει λίγο. Τότε θα το ρίξουμε στο μείγμα κονιάκ-ζελατίνας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για το γέμισμα των ποτηριών:

Σε 4-5 ψηλά ποτήρια μοιράζουμε τα φρέσκα φρούτα ανάμεικτα και συμπληρώνουμε τα κενά με το μείγμα της ζελατίνας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να περάσουμε σε ξυλάκι από σουβλάκι μερικούς κύβους φρούτων και να το καρφώσουμε σε κάθε ποτήρι.

Δροσερό κι ευχάριστο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα φύλλα ζελατίνης με σκόνη ζελέ φρούτου...  Γενικά, 6 φύλλα ζελατίνης αντιστοιχούν σε τρία κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη ή ένα φακελάκι των 10 γρ. Σ΄αυτή την περίπτωση όμως θα χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη ζάχαρη αφού η σκόνη ζελέ περιέχει μια ποσότητα...

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση