Ενημέρωση
Loading
Μ
24
2018

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8-9 ατομικά μπολάκια)

 

800 ml ( 4 φλ. τσ. ) κρύο γάλα

1+ 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

3 βανίλιες

3 κ. σούπας βούτυρο

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μέτρια και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα και μέσα σ΄αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ.

 

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Καλό ανακάτεμα.

 

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο πιο δυνατό και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα.Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα, ελαττώνουμε τη φωτιά στη μέτρια ένταση.

 

Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε για να λιώσει και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Ανακάτεμα και πάλι. Όλα αυτά με κλειστή εστία, εκμεταλλευόμενοι την υπάρχουσα θερμότητα στο μάτι της κουζίνας... Αφήνουμε στην άκρη λίγο για να κρυώσει και κάθε τόσο ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα στην επιφάνεια.

 

 

Έτσι παίρνουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας, κατάλληλη για τούρτες, τάρτες και οποιοδήποτε άλλο γλυκό ψυγείου.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

 

Σε 9 ποτήρια ή μπολάκια τοποθετούμε από 1 μπισκότο ΟREO ( ή άλλο γεμιστό) σπασμένο στο χέρι.

 

 

Περιχύνουμε με 1 κ. γλ. σιρόπι μήλου ή όποιο σιρόπι από γλυκό κουταλιού μάς βρίσκεται...

 

Προσθέτουμε κρέμα σοκολάτας, αφήνοντας 1-1,5 εκ. κενό στην επιφάνεια.

 

 

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

Ετοιμάζουμε μια δόση σαντιγύ και βγάζουμε τα μπολ από το ψυγείο.

 

Γεμίζουμε ένα κορνέ με σαντιγύ και μ΄αυτό φτιάχνουμε ροζέτες στην επιφάνεια του κάθε ποτηριού.

 

Τέλος πασπαλίζουμε με νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας.

 

 

Τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Υπέροχη λύση για γρήγορο κι ελαφρύ γλυκάκι, ιδανικό σε κάθε περίσταση!

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση