ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
04
2018

ΚΟΡΜΟΣ-ΤΟΥΡΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

400 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. σαβαγιάρ

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
3 μεσαία αβγά
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας
3 κ. σούπας γεμάτες κακάο σε σκόνη
2-3 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε πολύ μικρά κομματάκια
2-3 σύκα από γλυκό κουταλιού, κομμένα σε μικρά κομματάκια

375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
3 κ. σούπας ηλιέλαιο

λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

Θα χρειαστούμε μια φόρμα δαχτυλίδι του κέικ

Προετοιμασία                 30 λεπτά
Αναμονή                        12 ώρες στον καταψύκτη
Τελική προετοιμασία      15 λεπτά

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε με το χέρι όσο περισσότερο μπορούμε τα πτι-μπερ και τα σαβαγιάρ (αυτά καλύτερα να κοπούν με το μαχαίρι σε ζάρια).

Σε άλλο μεγάλο και βαθύ μπολ  βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε  στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄ασπρίσει.

Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Σειρά έχουν τ΄αβγά. Τα ρίχνουμε ένα-ένα και μόλις ενσωματωθούν στο μίγμα, ρίχνουμε στο μπολ τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ.

Συνεχίζουμε το χτύπημα  προσθέτοντας τα κομματάκια των γλυκών.  

Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και ρίχνουμε στο μπολ τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Δεν βιαζόμαστε, πρέπει να πάρουμε ένα όσο το δυνατόν πιο εννιαίο μείγμα.

Καλύπτουμε με κομμάτια μεμβράνης όλη τη φόρμα εσωτερικά, φροντίζοντας να εξέχουν αυτά αρκετά από τα τοιχώματα., όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και πατάμε την επιφάνεια καλά με τη ράχη ενός κουταλιού για να αποκτήσει συνοχή ο κορμός. Δεν πρέπει να σπάσει όταν ξεφορμάρουμε.

 

 

Καλύπτουμε και πάλι με μεμβράνη την επιφάνεια και κλείνουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των προηγούμενων κομματιών.

 

 

Τοποθετούμε τη φόρμα στον καταψύκτη για 12 ώρες τουλάχιστον. Θέλουμε να παγώσει εντελώς.

Μετά το 12ωρο....

Λιώνουμε σε μπαιν  μαρί την σπασμένη κουβερτούρα μαζί με 3 κουταλιές ηλιέλαιο. Αποσύρουμε το παχύρευστο μίγμα στην άκρη για να κρυώνει....

Βγάζουμε την παγωμένη φόρμα από τον καταψύκτη. Σε μεγάλη πιατέλα ή τουρτιέρα σχηματίζουμε με τη βοήθεια πινέλου ένα μεγάλο δαχτυλίδι με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Με προσοχή ξεφορμάρουμε το γλυκό  και αφαιρούμε όλες τις μεμβράνες. Γίνεται εύκολα γιατί ο κορμός είναι παγωμένος και στέρεος...

 

 

Τοποθετούμε τον κορμό στην πιατέλα πάνω στο δαχτυλίδι σοκολάτας. Φέρνουμε την τρούφα δίπλα μας.

 

 

Με το πινέλο αλείφουμε όλες τις επιφάνειες με την υπόλοιπη κουβερτούρα μας.

 

 

Δουλεύουμε γρήγορα γιατί η σοκολάτα καθώς πέφτει πάνω στο κρύο γλυκό παγώνει σχεδόν αμέσως.

 

 

Επίσης πολύ γρήρορα (για να προλάβει να κολλήσει) στολίζουμε με τρούφα για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

 

 

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την παρουσίαση.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καλύπτουμε την πιατέλα πρώτα με ένα κομμάτι λαδόκολλας και μετά περνάμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτσι θα κόβεται όμορφα κι εύκολα σε φέτες ο κορμός χωρίς να μένει καθόλου σοκολάτα στην πιατέλα....

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση