ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
09
2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Απρίλιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

250 γρ. ζάχαρη
500 ml  νερό
60 γρ. κακάο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

50γρ. μαργαρίνη
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 αβγά

2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι  
1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml νερό
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλ. σόδα φαγητού
5 κ. γλ. κακάο σκόνη

1 βανίλια

3 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

ελάχιστο αλάτι



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 κ. γλ. καφές στιγμής (νες καφέ)
150 γρ.  κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

 

 

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε  πρώτα το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα μεσαίου μεγέθους βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε  να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμεε το σιρόπι στην άκρη. Θέλει λίγη προσοχή, γιατί φουσκώνει πολύ και χύνεται εύκολα. Μπορεί να φτιαχτεί και από την προηγουμένη μέρα. Το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιηθεί κρύο.

Τώρα θα φτιάξουμε τη ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  190oC.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ανοξείδωτο ή πυρέξ ορθογώνιο ταψί, διαστάσεων 30Χ40 εκ. περίπου.


Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το αλάτι.

Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν΄αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά.

Ενώνουμε σε ένα ποτήρι το νερό με το κονιάκ και ρίχνουμε  το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά.

Αδειάζουμε το καινούριο μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω, για 30-35 λεπτά.

Ενώ ψήνεται η σοκολατόπιτα, ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα μπολ κομματιάζουμε την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στη σοκολάτα, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, περιμένουμε περίπου 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα γυαλιστερό παχύρευστο γλάσο. Το διατηρούμε ζεστό μέχρι τη χρήση.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το βάζουμε πάνω σε σχάρα και το χαράζουμε. Το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

 

 

 

Μόλις κρυώσει λίγο,  περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο προσεκτικά και αφήνουμε το γλυκό μας  να κρυώσει εντελώς.

 

 

Η σιροπιαστή σοκολατόπιτα τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου και διατηρείται στο ψυγείο αναλλοίωτη μέχρι και 2 εβδομάδες!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με τη συγκεκριμένη δοσολογία σιροπιού που σας δίνω, η σοκολατόπιτα γίνεται απλά υγρή. Αν θέλετε ένα περισσότερο σιροπιασμένο γλυκό, θα πρέπει ν΄ακολουθήσετε την παρακάτω αναλογία: 600 ml νερό, 300 γρ. ζάχαρη, 70 γρ. κακάο.


 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο