ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
02
2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Απρίλιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 1/2 φλ. τσ. γάλα
1 1/2 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας

ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού με έντονο άρωμα (π.χ. πορτοκάλι, σύκο, περγαμόντο, κτλ.)
λίγη μαργαρίνη για το ταψί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 φάκ. με κρέμα σοκολάτας σε σκόνη, της στιγμής που δεν χρειάζεται δηλ. βράσιμο
3 1/2 φλ. τσ. κρύο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

2 φάκ. φυτική σαντιγύ σε σκόνη
4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

νυφάδες ή τρούφα σοκολάτας
μερικά κεράσια από γλυκό του κουταλιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί. Το δικό μου έχει διαστάσεις 30 Χ 35 εκ.

Θριμματίζουμε με το χέρι σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε το 1 και 1/4 πακέτο από τα πτι-μπερ. Τα στρώνουμε στο ταψί.

Σε ένα βαθύ μπολάκι ενώνουμε 1 φλυτζάνι γάλα με 1 σφηνάκι λικέρ της προτίμησής μας. Κουταλιά-κουταλιά περιβρέχουμε τα μπισκότα. Ας μείνουν και μερικά στεγνά, δεν θέλουμε να παραβραχούν, αλλά να έχουν μόνο μια σχετική υγρασία ώστε να θυμίζουν παντεσπάνι. Πιέζουμε με την παλάμη μας για να δώσουμε μεγαλύτερη συνοχή στο στρώμα των μπισκότων.

Τώρα θα χτυπήσουμε στο μίξερ για 2 λεπτά την κρέμα σοκολάτας σε σκόνη μαζί με 3 1/2 φλ. τσ. κρύο γάλα. Την κρέμα που θα πάρουμε τη στρώνουμε αμέσως πάνω στα πτι-μπερ. Τακτοποιούμε την επιφάνεια.

Πάνω στην σοκολάτα θα θρυμματίσουμε εδώ κι εκεί το υπόλοιπο 1/4 του πακέτου πτι-μπερ. Δεν θα καλύψουν όλη την επιφάνεια αλλά θα υπάρχουν μικρά κενά.

Στο προηγούμενο μπολάκι ενώνουμε 1/2 φλυτζάνι γάλα με 1/2 σφηνάκι λικέρ αυτή τη φορά. Περιβρέχουμε με το μείγμα τους τα θριμματισμένα μπισκότα. Είναι φυσικό να πέσει λίγο γάλα και πάνω στην κρέμα σοκολάτας, δεν πειράζει καθόλου.

Τώρα θα αραδιάσουμε ψιλοκομμένα γλυκά κουταλιού (όσα και όποια θέλουμε) πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

 

 

Ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε τη σαντιγύ της τούρτας.

Σε πολύ βαθύ και μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί: φυτική σαντιγύ σε σκόνη-άχνη-βανίλια-κρύο γάλα. Δυνατό χτύπημα με το μίξερ για 5 λεπτά.

Στρώνουμε ομοιόμορφα την αφράτη σαντιγύ στο ταψί, προσεκτικά και με αργές κινήσεις.

 

 

Με τα δόντια ενός πιρουνιού χαράζουμε κατά μήκος την επιφάνεια, ώστε να δημιουργηθούν ραβδώσεις.

Πασπαλίζουμε με νυφάδες σοκολάτας και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία μερικά κεράσια από γλυκό του κουταλιού (σπιτικό ή έτοιμο του εμπορίου).

 

 

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια μπορούμε να κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια και να σερβίρουμε.

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για τούρτα που μπορεί να καταναλωθεί την ίδια μέρα και που πραγματικά ξετρελλαίνει τα παιδιά κάθε ηλικίας.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση