ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
09
2014

ΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Νοέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

10 αποξηραμένα βερύκοκα
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα
1/2 φλ. τσ. λικέρ αμυγδάλου (ή άλλο της αρεσκείας μας)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 κουβερτούρα (125 γρ.) σπασμένη σε κομμάτια
3 κ. σούπας βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
3 κ. γλ. ηλιέλαιο
3 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 κ. σούπας γάλα


μικρά θηκάκια για το σερβίρισμα (ή λίγο αλουμινόχαρτο)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε τη γέμιση: χαράζουμε κατά μήκος κάθε αποξηραμένο βερύκοκο και δαμάσκηνο και τα βουτάμε σε μισό φλ. τσ. λικέρ. Πρέπει να μείνουν μέσα σ΄αυτό τουλάχιστον για 12 ώρες, οπότε θα μαλακώσουν απορροφώντας λίγο από το ποτό.

 

 

Την επομένη θα φτιάξουμε σε μπαιν μαρί το γλάσο σοκολάτας:  πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε μια δεύτερη μικρότερη κατσαρολίτσα με το βούτυρο, το ηλιέλαιο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.

 

 

Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους. Τώρα θα προσθέσουμε την άχνη, τη βανίλια και το γάλα.

 

 

Καλό ανακάτεμα για λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά βγάζοντας την μικρή κατσαρολίτσα από τη μεγαλύτερη για να  κρυώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το γλάσο σοκολάτας. Πρέπει σχεδόν να πάρει θερμοκρασία δωματίου, για να είναι τόσο παχύρευστο όσο θέλουμε.

 

 

Στη συνέχεια θ΄αφαιρέσουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και θα τα ξαναβάλουμε μέσα στο λικέρ μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα δίσκο ή μια πιατέλα.

Μπίγουμε μια οδοντογλυφίδα σε ένα βερύκοκο και το βουτάμε στο παχύρευστο γλάσο.

 

 

 

Το κυλάμε για να καλυφθεί εντελώς από αυτό. Αμέσως το τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με το επόμενο βερύκοκο ή δαμάσκηνο κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν όλα.

 

 

Αν περισσέψει λίγο γλάσο μπορούμε: είτε απλά με ένα μικρό κουταλάκι να το μοιράσουμε πάνω σε κάθε φοντάν, είτε να φτιάξουμε λίγα σοκολατάκια με κορν φλέικς (αυτό έκανα στις φωτογραφίες). Μόνο που δεν θα είναι νηστίσιμα.

 

 

 

Βάζουμε το δίσκο με τα φοντάν στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλάσο, για 2 ώρες περίπου.

 

 

Τώρα μπορούμε ν΄αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες και να βάλουμε κάθε φοντάν σε ειδική θηκούλα για όμορφο σερβίρισμα ή να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή της παρουσίασης.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πολύ εύκολη συνταγή που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε υπέροχα σπιτικά γλυκάκια, ευπρόσδεκτα από όλους! Εξαιρετική ιδέα και για δωράκι σε αγαπημένους φίλους.

Προτιμώ τα αποξηραμένα βερύκοκα και δαμάσκηνα λόγω του μεγέθους και της γεύσης τους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιαδήποτε άλλα της αρεσκείας μας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε μια ποικιλία από φοντάν με ξηρούς καρπούς (φουντούκια-αμύγδαλα-καρύδια-φυστίκια κτλ.). Σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα τα μουλιάσουμε στο λικέρ. Αλλά θα προσθέσουμε μόνο 1-2 κουταλιές από αυτό μέσα στο γλάσο (για να τονώσουμε τη γεύση του).






Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση