ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
16
2013

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( 8 μερίδες )

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος

125 γρ. κουβερτούρα
1 κ. σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1/4 φλ. τσ. γάλα
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ΄ασπράδια
200 γρ. σαντιγύ
1/4 φλ. τσ. Γκράν Μαρνιέ ή κονιάκ
το ξύσμα ενός μέτριου πορτοκαλιού
4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα: 100 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί χοντροκομμένοι (φουντούκια, σαν φυστίκ, κάσιους, αμύγδαλα, κτλ.)
λίγη τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάζουμε τη σοκολάτα μαζί με την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί (δηλαδή μέσα σε κατσαρολάκι, το οποίο βρίσκεται πάνω από μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει). Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να λιώσουν εντελώς.

 


Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τ΄ασπράδια με το μίξερ σε σφικτή μαρέγκα.

 


 

Σε άλλο μπολ χτυπάμε πάρα πολύ καλά με το μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη άχνη.

 

 



Προσθέτουμε τη σαντιγύ στο μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ ρίχνουμε το λικέρ (ή το κονιάκ) και το ξύσμα.

 

 

Τώρα θα ενώσουμε το καινούριο μείγμα με τη μαρέγκα (δουλεύουμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ).

 

 

 

Τέλος θα ρίξουμε στην κρέμα τη λιωμένη σοκολάτα κι αφού ανακατευτούν καλά (προσέχουμε να μη μείνουν υπολείμματα σοκολάτας στον πάτο, κάτι που είναι εύκολο  να συμβεί), θ΄αφήσουμε το μίξερ στην άκρη.

 



Μοιράζουμε την κρέμα σοκολάτας σε 8 ποτήρια ή μπολ του παγωτού.

 



Τοποθετούμε τις κούπες στο ψυγείο για μια νύχτα, μέχρι να πάρουν τη σωστή θερμοκρασία και να στερεοποιηθούν.

 

Γαρνίρουμε την επόμενη μέρα με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (σκέτους ή καραμελωμένους) της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.Ή ακόμη, αν έχει περισσέψει λίγη σαντιγύ, φτιάχνουμε πρώτα μερικές ροζέτες στην επιφάνεια της κρέμας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς .

 

Σερβίρονται δροσερές και αποτελούν ιδανικό επιδόρπιο κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν θέλετε την κρέμα σας αρκετά γλυκιά, αντικαταστήστε τη σοκολάτα με κουβερτούρα ή μειώστε την άχνη της συνταγής.






Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο