ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
30
2013

ΠΑΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Μάιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φράουλες μέτρια ώριμες
2 πακέτα σαβαγιάρ (48 τεμάχια)
1 1/2 φλ. τσ. γάλα περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη
1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου στιγμής με άρωμα βανίλια ή φράουλα
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένες φράουλες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. του καφέ πολτοποιημένες φράουλες
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη

1/2 φλ. τσ. νερό



Για το στόλισμα: μερικές φράουλες κομμένες σε όμορφες λωρίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες (δεν πρέπει να έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα). Κρατάμε 4-5 ολόκληρες στο ψυγείο, αυτές θα τις χρησιμοποιήσουμε στο στόλισμα της τούρτας. Ψιλοκόβουμε τόσες, όσες θα μας γεμίσουν 1 φλ. του τσαγιού. Μπαίνουν κι αυτές στο ψυγείο. Τις υπόλοιπες θα τις πολτοποιήσουμε στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ: χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα τα αντίστοιχα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Τώρα θα ρίξουμε μέσα στη σαντιγύ όλο τον πολτό φράουλας εκτός από 1 φλ. του καφέ (αυτός θα γίνει σιρόπι). Θα χτυπήσουμε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά. Φυλάμε τη ροζ σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Μέσα σε μεγάλο μπρίκι βάζουμε 2/3 φλ. τσ. ζάχαρη, 1/2 φλ. τσ. νερό και 1 φλ. του καφέ πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε καλά. Πάνω στο καμινέτο του καφέ ή σε άλλη εστία και σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το μπρίκι, ανακατεύουμε συνεχώς και περιμένουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (όχι να βράσει, γιατί θα φουσκώσει και θα χυθεί) το μείγμα. Με αυτό το σιρόπι θα ραντίσουμε τα σαβαγιάρ της τούρτας. Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώνει, μέσα στο μπρίκι.

Στρώσιμο της τούρτας φράουλας:


Σε ένα φαρδύ μπολάκι βάζουμε 1 1/2 φλ. τσ. γάλα. Σ΄αυτό θα βουτάμε για 3-4 δευτερόλεπτα το κάθε σαβαγιάρ σε οριζόντια θέση και μόνο από τη μια πλευρά. Η από πάνω θα μένει εντελώς στεγνή.

Στη βάση μιας τουρτιέρας (ή σε μεγάλη πιατέλα), φτιάχνουμε ένα κυκλικό δίσκο με τα μισά μουσκεμένα σαβαγιάρ, τοποθετώντας τα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.

Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Αφήνουμε στην άκρη.

 

 



Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα στιγμής για 2 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο τις ψιλοκομμένες φράουλες και τις προσθέτουμε στην πυκνή κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αδειάζουμε με προσοχή την νέα κρέμα πάνω στα σιροπιασμένα σαβαγιάρ. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

 

 

Δουλεύοντας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δημιουργούμε και δεύτερη στρώση από βρεγμένα σαβαγιάρ. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, το οποίο είναι πηχτό και το παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη ροζ σαντιγύ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή με τη ράχη ενός μεγάλου κουταλιού, στρώνουμε όλη την επιφάνεια (και τα πλαϊνα της τούρτας).

Τώρα θα κόψουμε σε λωρίδες τις ολόκληρες φράουλες που κρατήσαμε και αυτοσχεδιάζοντας, διακοσμούμε την τούρτα μας.

 

 

Βάζουμε την τουρτιέρα στο ψυγείο ακάλυπτη τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε και θα είμαστε σε θέση να σερβίρουμε, κόβοντας σε τριγωνικές πάστες.

 

Διατηρείστε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 μέρες το πολύ, κι αυτό επειδή οι φράουλες μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αλλοιώνονται.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη διστάσετε να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο, ανοιξιάτικο και πολύ ελαφρύ γλύκισμα. Στη διαδικασία θα δείτε πως δεν πρόκειται για τίποτε το ακατόρθωτο, άσχετα από το "μακρύ" γράψιμο της συνταγής. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!




Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο