ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
02
2012

ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Μάιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

16-18 σαβαγιάρ
1/2 φλ. τσ. γάλα
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής σε σκόνη
3 1/2 φλ. τσ. κρύο γάλα


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φακελάκι garni (φυτική σαντιγύ σε σκόνη)
1 βανίλια
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

κερασάκια γλασέ (ή από γλυκό κουταλιού) και τρούφα (ή νυφάδες) κουβερτούρας


Χρόνος  παρασκευής:  30 λεπτά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα-πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σαντιγύ. Βοηθά πολύ το μπολ στο οποίο θα τη φτιάξουμε, να το έχουμε βάλει στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα τα παραπάνω υλικά για τη σαντιγύ μαζί. Θα χρειαστούμε 5 λεπτά δυνατού χτυπήματος περίπου, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να "στέκεται" ικανοποιητικά. Βάζουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Τώρα θα δουλέψουμε την κρέμα σοκολάτας με τα 3 1/2 φλ. γάλα. Θα χτυπήσουμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, όχι στο ψυγείο.

Σε πλατύ μπολάκι ρίχνουμε μισό φλ. τσαγιού γάλα, μισό σφηνάκι κονιάκ και 1 κ. γλ. άχνη. Ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά.

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι, διαστάσεων 20Χ30 εκ. περίπου.


Κυλάμε μέσα στο μείγμα του γάλακτος κάθε σαβαγιάρ - απ΄όλες τις πλευρές του για πολύ λίγο - και το βάζουμε στο ταψάκι. Τοποθετούμε το ένα μουσκεμένο σαβαγιάρ κολλητά δίπλα στο άλλο. Έτσι δημιουργούμε μια βάση για την τούρτα.

Τώρα θα στρώσουμε πάνω τους την κρέμα σοκολάτας που φτιάξαμε. Τακτοποιούμε με τη ράχη ενός κουταλιού, όμορφα την επιφάνεια.

Ήρθε η στιγμή για ν΄απλώσουμε τη σαντιγύ στο γλυκό. Θα μας βοηθήσει πολύ η χρήση μιας σπάτουλας. Ισιώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιφάνειά της.

Με τα δόντια ενός πιρουνιού τραβάμε επιφανειακές χαρακιές  κατά μήκος του ταψιού.

Αραδιάζουμε όμορφα τα κερασάκια σε διάφορα σημεία και πασπαλίζουμε με τρούφα ή νυφάδες κουβερτούρας.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα. Βέβαια, το ιδανικό είναι να την κόψουμε την επόμενη μέρα για να έχουν "τραβήξει" καλά τα σαβαγιάρ.

Κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια (σαν πάστες) και σερβίρουμε στα πιάτα.

 

 

Η τούρτα αυτή διατηρείται περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο αναλλοίωτη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρόκειται για πολύ ελαφρύ και εύκολο γλύκισμα που θυμίζει λιγάκι τα προφιτερόλ στη γεύση και τη σύνθεση. Επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να σάς παιδέψει καθόλου.

Αντί για τρούφα, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο ινδοκάρυδο. Επίσης φτιάξτε τα δικά σας όμορφα σχέδια στο στόλισμα του γλυκού,  χρησιμοποιώντας όποια υλικά έχετε πρόχειρα στο σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία της τούρτας.  Το πολύ-πολύ να σάς ζητήσουν μεγαλύτερο ταψί την επόμενη φορά.






Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση