ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
25
2012

ΕΛΑΦΡΥ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Φεβρουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

36 μπισκότα σαβαγιάρ
250 ml γάλα
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι λικέρ ρόδι (ή γρεναδίνη ή ρούμι ή κονιάκ)
λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού (ό,τι έχουμε)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ


1  φάκελος garni (φυτική σαντιγύ σε σκόνη)

2 κ. σούπας κακάο σε σκόνη

1 κ. σούπας άχνη ζάχαρη

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ


1 φάκελος garni (φυτική σαντιγύ σε σκόνη)

250 γρ. κρέμα κάστανο
1 σφηνάκι λικέρ ρόδι (ή γρεναδίνη ή ρούμι ή κονιάκ, όποιο από αυτά μάς αρέσει)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

μερικά κομματάκια από γλυκό κουταλιού (κεράσι, βύσσινο ή πορτοκάλι)
λίγο φιλέ αμύγδαλο ή τριμμένο ινδοκάρυδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ και τους δύο φακέλους garni σε σαντιγύ, μαζί με 2 φλ. τσ. κρύο γάλα και 4 κ. σούπας ζάχαρη άχνη. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.


Με το πρώτο μέρος ετοιμάζουμε τη σαντιγύ με κακάο σύμφωνα με την αντίστοιχη συνταγή. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Αραιώνουμε την κρέμα κάστανο με 1 σφηνάκι ρούμι.


Ενσωματώνουμε το δεύτερο μέρος από τη σαντιγύ με το μείγμα της κρέμας κάστανου.

Τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο.

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα 250 ml γάλα με την άχνη και το ρούμι. Πρέπει να διαλυθεί τελείως η άχνη.

Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ (18) οριζόντια μόνο από τη μια πλευρά τους (η επάνω θα μείνει στεγνή) μέσα στο μείγμα του γάλακτος και τ΄αραδιάζουμε σε δύο παράλληλες σειρές μέσα σε κατάλληλο  μακρόστενο ταψάκι ή δίσκο.

Τα ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από ένα γλυκό κουταλιού που έχουμε στο σπίτι.

 

 

Από πάνω στρώνουμε την καινούρια κρέμα κάστανο που ετοιμάσαμε.

 

 

Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από μουσκεμένα σαβαγιάρ. Και πάλι θα τα ραντίσουμε με λίγο σιρόπι.

Τώρα θα τα καλύψουμε με τη σαντιγύ σοκολάτα ( και τα πλαϊνά). Τακτοποιούμε όμορφα την επιφάνεια.

 

 

Στολίζουμε με μικρά κομματάκια από διάφορα γλυκά κουταλιού και πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμύγδαλο ή ινδοκάρυδο.

 

 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Πρέπει να σταθεί τουλάχιστον 1-2 μέρες και μετά θα κόψουμε σε μακρόστενες φέτες, σαν πάστες και θα σερβίρουμε.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ γλυκό με ιδιαίτερη γεύση, αρκεί βέβαια να μάς αρέσουν τόσο τα κάστανα όσο και το λικέρ ρόδι (ή το ρούμι, του οποίου η γεύση ταιριάζει τόσο πολύ μ΄αυτή του κάστανου).

Χρειάζεται να δώσουμε προσοχή στο σωστό βρέξιμο των σαβαγιάρ, ώστε να πάρουν ακριβώς την υγρασία που χρειάζονται για να θυμίζουν παντεσπάνι ελαφρά σιροπιασμένο.

Επίσης, μπορούμε να κρατήσουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα κάστανο-σαντιγύ  που έχουμε φτιάξει για να τη χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση του γλυκού.

Θα τη βάλουμε σε κορνέ και θα φτιάξουμε μερικές ροζέτες σε διάφορα σημεία της επιφάνειας.

Η φωτογράφιση έγινε εκτελώντας τη συνταγή με τη μισή δοσολογία.







Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση