ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
16
2012

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Σεπτέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο σαβαγιάρ
1 φλ. τσ. γάλα
2 κ. σούπας κονιάκ
2 κ. γλ. ζάχαρη άχνη

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
1 2/3 φλ. τσ. φρέσκο πολύ κρύο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος garni (φυτική σαντιγύ σε σκόνη)
1 φλ. τσ. φρέσκο πολύ κρύο γάλα
1 βανίλια
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

λίγα κομμάτια από διάφορα γλυκά του κουταλιού για το στόλισμα
μερικά χοντροτριμμένα φυστίκια Αιγίνης ή τρούφα για το στόλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συγκεκριμμένη συνταγή. Την αφήνουμε στην άκρη για να μισοκρυώσει. Κάπου-κάπου την ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα.

Σ΄ένα πλατύ μπωλάκι βάζουμε 1 φλ. τσ. γάλα, 2 κ. σούπας κονιάκ, 2 κ. γλ. άχνη και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να διαλυθεί η άχνη.

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι 18Χ28 εκ. περίπου με βάθος περίπου 5 εκ.  

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του γάλακτος σε θέση οριζόντια και μόνο από τη μια πλευρά τους ( η επάνω πλευρά μένει στεγνή). Τα τοποθετούμε στο ταψί, κολλητά το ένα στο άλλο, δημιουργώντας μια βάση.

Από πάνω τους θα απλώσουμε την χλιαρή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ, με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

 

 

Τώρα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας με 1 2/3 φλ. τσ. κρύο γάλα για 2 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, την αδειάζουμε στο ταψάκι και τη στρώνουμε όσο πιο ομαλά μπορούμε.

 

 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Στη συνέχεια θα χτυπήσουμε στη πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί που αναφέρονται για τη σαντιγύ.  

Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε στην επιφάνειά του όλη τη σαντιγύ. Με μια σπάτουλα ή τη ράχη ενός κουταλιού τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Με τα δόντια ενός πιρουνιού τραβάμε χαρακιές κατά μήκος του ταψιού.

Διακοσμούμε με κομματάκια από ό,τι γλυκό του κουταλιού μας αρέσει και πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με τρούφα σοκολάτας.

 

 

Βάζουμε και πάλι την τούρτα στο ψυγείο. Σερβίρουμε μια-δυo μέρες μετά. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο καλύτερα μουσκεύουν τα σαβαγιάρ.

Σερβίρεται σαν πάστ, σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε, τη σαντιγύ μπορούμε να τη δουλέψουμε με ένα μείγμα κρέμας γάλακτος- γάλακτος, αντί για σκέτο γάλα. Έτσι γίνεται ακόμη πιο πλούσια και βελούδινη.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο