ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
17
2012

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. κουβερτούρα
1 κ. σούπας μαργαρίνη
1 φλ. τσ. κορν φλέικς (τα συνηθισμένα)
1 βανίλια

Γίνονται 15-16 τεμάχια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

 



Ειδικά για τη συνταγή αυτή, προτιμώ τα μικροκύματα γιατί δουλεύω στο ξεπάγωμα σταδιακά (30 δευτερόλεπτα αρχικά και μετά 2 φορές από 15 δευτερόλεπτα). Αυτό μου επιτρέπει να έχω τον έλεγχο στο λιώσιμο, οπότε θα έχω το ποθούμενο αποτέλεσμα χωρίς να αποκτήσει η λιωμένη σοκολάτα μου μεγάλη θερμοκρασία. Και όλα αυτά επειδή πρέπει να χρησιμοποιηθεί κρύα, αλλιώς θα μαλακώσουν πολύ τα κορν φλέικς μέσα στα σοκολατάκια.

Αφού λοιπόν πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος η κουβερτούρα, θα της προσθέσουμε τη βανίλια και θ΄ανακατέψουμε πολύ καλά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ένα δίσκο ή πιατέλα.

Τώρα θα ρίξουμε τα κορν φλέικς μέσα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και θ΄ανακατέψουμε με γρήγορες κινήσεις για λίγο, μέχρι να καλυφθούν τελείως από τη σοκολάτα.

 

 

 

Με ένα κουταλάκι του γλυκού κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Προσέχουμε να μην κολλήσουν.

 

 

Βάζουμε τα σοκολατάκια αμέσως στο ψυγείο για να παγώσουν.

Τα σερβίρουμε μέσα στις ειδικές μικρές θηκούλες ή σε αλουμινόχαρτο. Λυπάμαι που δεν σας τα δείχνω σερβιρισμένα, αλλά έγιναν ανάρπαστα μέσα από το ψυγείο......Είναι τόσο λιχούδικα!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν τα θέλουμε πολύ γλυκά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και 1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος κορν φλέικς μας αρέσει, αρκεί να προσέξουμε τη θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο