ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
25
2012

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φράουλες φρέσκες, καθαρές χωρίς στίγματα
3 φλ. τσ. γάλα
2 κ. σούπας ζελέ σε σκόνη (με γεύση φράουλα ή ό,τι έχετε)
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια

λίγη σαντιγύ για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Κρατάμε μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένες με διάφανη μεμβάνη.

Σε μικρή κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε τα 2 φλ. τσ. γάλα.

Στο υπόλοιπο 1 φλ. κρύο γάλα προσθέτουμε το ζελέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά περίπου.

Τώρα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τη ζάχαρη και το μείγμα του ζελέ.

Ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου αρχίσει να βράζει.

Τότε θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά, θ΄αφήσουμε να κρυώσει και θα προσθέσουμε τη βανίλια.

Μοιράζουμε τις μισές φράουλες που κρατήσαμε στο ψυγείο σε ατομικά μπολ ή κούπες. Από πάνω προσθέτουμε το κρύο μείγμα που ετοιμάσαμε.

Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για να πήξουν περισσότερο.

Για να σερβίρουμε, αραδιάζουμε στην επιφάνεια κάθε κούπας μερικές ολόκληρες φράουλες και συμπληρώνουμε με ροζέτες από σαντιγύ.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε περιχύνουμε όλη την επιφάνεια και με λίγο σιρόπι φράουλας ή με μαρμελάδα φράουλας ανακατεμένης με λίγο κονιάκ. Δίνει καλύτερη εμφάνιση και περισσότερη γεύση.

Αν θέλουμε, μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το ένα από τα δύο φλ. τσ. γάλα που ζεσταίνουμε, με αντίστοιχη ποσότητα κρέμας γάλακτος. Έτσι το γλυκό μας θα γίνει πιο βελούδινο.

Το δροσερό αυτό επιδόρπιο πρέπει να καταναλώνεται την ίδια μέρα ή την επόμενη,  γιατί οι φράουλες είναι ευαίσθητες και δεν αντέχουν στο ψυγείο για πολλές μέρες.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο