ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
07
2012

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φάκελος των 100 γρ. ζελέ μπανάνα σε σκόνη
1/2 φλ. τσ. φρέσκο γάλα

2 1/2 φλ. τσ. φρέσκο γάλα
2 κρέμες γάλακτος light των 200 ml
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια

για το σερβίρισμα σιρόπι πορτοκαλιού, σιρόπι-καραμέλα ή σιρόπι από ένα γλυκό του κουταλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά το ζελέ με μισό φλ. τσ. γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώνει.

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη με τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ανάβουμε την εστία στο δυνατό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει καυτό, χωρίς όμως να βράσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζελέ. Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το ότι χρειάζεται κι άλλο ανακάτεμα, το καταλαβαίνουμε επειδή οι αδιάλυτοι κόμποι του ζελέ ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Δεν θα πήξει, παρά μόνο στο ψυγείο.

Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια (6-8), την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε τις πανακότες στο ψυγείο για μια ολόκληρη βραδιά.

Σερβίρουμε την πανακότα σε πιάτο αναποδογυρισμένη, αφού ξεφορμάρουμε: αυτό γίνεται εύκολα αν βυθίσουμε κάθε μπολ σε ζεστό νερό μέχρι το ύψος της κρέμας. Τα μεταλλικά μπολ χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο, ενώ τα πλαστικά ή γυάλινα περισσότερο, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσοχή όμως, δεν πρέπει να χρονοτριβούμε γιατί λιώνει πολύ εύκολα αυτό το ελαφρύτατο και πολύ γευστικό γλυκάκι.

Για καλύτερη εμφάνιση και ακόμη περισσότερη γεύση, πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε την πανακότα με ένα πηχτό σιρόπι της αρεσκείας μας, π.χ. πορτοκαλιού, καραμέλας ή  με περισσευούμενο σιρόπι από κάποιο γλυκό του κουταλιού.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν φτιάξουμε πανακότα με άλλο γάλα εκτός από φρέσκο, θα χάσουμε το κατάλευκο χρώμα της.

Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε πολύ παχιά (με πολλά λιπαρά) κρέμα γάλακτος, όταν ξεφορμάρουμε, το γλυκό μας δεν θα έχει πολύ καλή συνοχή.


Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και μέσα στο μπολ της, σαν κρέμα (ειδικά αν θέλουμε να σερβίρουμε σε μικρά παιδιά).

 

Εάν χρησιμοποιήσουμε άλλο ζελέ με χρώμα (φράουλα, κεράσι κ.ά.), η πανακότα δεν έχει να χάσει τίποτε σε γεύση, απλά θα πάρει άλλο χρωματισμό.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση