Α
22
2012

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Ιανουάριος 2013)
Εκτύπωση

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. κουβερτούρα

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1/3 φλ. τσ. κονιάκ ή λικέρ της επιλογής μας

1/2 φλ. τσ. γάλα



125 γρ. (1 φάκελος) φυτική σαντιγύ σε σκόνη
1 κρέμα γάλακτος των 200 ml πολύ κρύα
2 1/2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

λίγο κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα σπάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.

 



Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγύ : σε βαθύ μπολ βάζουμε την σκόνη-σαντιγύ, την άχνη, τη βανίλια και στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά. Βάζουμε το μπολ αμέσως στο ψυγείο.

 

 

Μόλις κρυώσει η κουβερτούρα, βγάζουμε τη σαντιγύ από το ψυγείο και ενώνουμε τα δύο υλικά μεταξύ τους. Δουλεύουμε με ξύλινο κουτάλι και απαλές κινήσεις από τη βάση του μπολ προς τα πάνω, μέχρι να ανακατευτούν εντελώς και να πάρουμε μια βελούδινη μους σοκολάτας. Βάζουμε το μπολ και πάλι στο ψυγείο.

 



Σπάζουμε τα πτι-μπερ με το χέρι σε κομμάτια.

Πέρνουμε μια αρκετά μεγάλη σαλατιέρα ή άλλη κατάλληλα βαθιά πιατέλα και στρώνουμε τον πάτο της με το 1/4 από τη μους που ετοιμάσαμε.

 

 

Από πάνω αραδιάζουμε τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα.

 

Αναμιγνύουμε το γάλα με το κονιάκ.


Ραντίζουμε τα μπισκότα της πιατέλας με τη μισή ποσότητα του μείγματος γάλα-κονιάκ, προσεκτικά για να εμποτιστούν όλα ή σχεδόν όλα τα κομμάτια.


Τώρα θα τοποθετήσουμε τη μισή από τη μους που έχουμε στο μπολ πάνω στα μπισκότα και θα τη στρώσουμε ομοιόμορφα.

 

 

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας μια δεύτερη στρώση με τα υπόλοιπα πτι-μπερ και πάλι τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-κονιάκ.

Τέλος απλώνουμε από πάνω τους και την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τακτοποιούμε την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορούμε.

 

 

Τοποθετούμε στο ψυγείο και θα σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα, αλλά και πριν μπει αρχικά στο ψυγείο (αυτό έκανα εγώ).

Κόβουμε μεγάλες κουταλιές  και σερβίρουμε, δεν κόβεται και τόσο εύκολα με το μαχαίρι.

 

 

Η μους σοκολάτα μ΄αυτό τον τρόπο μας δίνει ένα πολύ ελαφρύ και γευστικό γλυκάκι ψυγείου , ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κι όχι μόνο!!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε αντί για σκέτη κουβερτούρα, να λιώσουμε μαζί :  100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. σοκολάτα, 50 γρ. μερέντα. Έτσι δούλεψα την τελευταία φορά και πήρα πολύ πιο σοκολατένια και βελούδινη γεύση στο γλυκό μου.

 

Ακόμη μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά σε μεγάλες κούπες, φτιάχνοντας έτσι ατομικά ποτήρια με μους, χωρίς να επωμιστούμε τη διαδικασία του σερβιρίσματος. Απλά θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο κατά την παρασκευή τους.

 

Επίσης, πολύ θα βοηθούσε μια φόρμα κουμπωτή στο πλάι, γιατί αν την αφαιρέσουμε την επόμενη μέρα, θα μπορούσαμε πιστεύω να κόψουμε κομμάτια σαν πάστες...

 

 

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.