ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
22
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό φρέσκες και μέτρια ώριμες φράουλες
ζάχαρη όση θέλουμε (τουλάχιστον 2-3 κ. σούπας  ανά μερίδα)
4-6 κ. σούπας κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πλένουμε καλά.

Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες και τις τοποθετούμε σε 4-6 ατομικά μπολάκια.

 

 

Ραντίζουμε κάθε μπολ με 1 κουταλιά κονιάκ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αρκετή ώστε να καλύπτει την επιφάνεια από τις φράουλες.

 

 

Σκεπάζουμε τα μπολ με πλαστική διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

 

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε αμέσως.

Οι φράουλες μ΄αυτό τον τρόπο αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο, δροσερό κι ελαφρύ γλύκισμα, ιδίως στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν είναι απαραίτητο να λιώσει όλη η ζάχαρη στο μπολ. Τρώγονται πολύ-πολύ ευχάριστα όπως κι αν σερβιριστούν. Στο ψυγείο μπαίνουν κυρίως για να πάρουν τη θερμοκρασία που χρειάζονται κι όχι τόσο για να σχηματιστεί το σιρόπι.


Δεν πρέπει να μένουν για την επόμενη μέρα, γιατί οι φράουλες χάνουν όλα τα υγρά τους και μαραγκιάζουν. Αλλάζει η γεύση και η εμφάνισή τους.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο