ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Μ
18
2012

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ (ΡΟΖ ΠΑΣΤΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Ιούνιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

600 γρ. φράουλες μέτρια ώριμες
2 φακελάκια φυτική σαντιγύ σε σκόνη (1 συσκευασία)
2 φλ. τσ. γάλα κρύο
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 αβγά
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. του καφέ πολτοποιημένες φράουλες

1/2 φλ. τσ. νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα ετοιμάσουμε το παντεσπάνι:

Βουτυρώνουμε καλά ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 23-25 εκ.

Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τ΄αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι ν΄αφρατέψουν. Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη.

Με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα θα ενώσουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, σε δόσεις, με το μείγμα των αβγών. Στο τέλος θα ρίξουμε και τις βανίλιες.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι ομοιόμορφα και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τότε θα το χωρίσουμε σε δυο ισόπαχους δίσκους με τη βοήθεια ενός μεγάλου κοφτερού μαχαιριού ή με νήμα.

Από τις φράουλες, που τις έχουμε πλύνει πρώτα καλά, διαλέγουμε μερικές, τις πιο εμφανίσιμες, και τις κρατάμε στην άκρη. Θα τις χρησιμοποιήσουμε στο στόλισμα του γλυκού.

Τις υπόλοιπες θα τις χωρίσουμε σε δύο μέρη.

Το ένα μέρος, το κόβουμε σε κομματάκια.

Το δεύτερο, το χτυπάμε στο μίξερ ή τον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες.

Τώρα θα φτιάξουμε τη σαντιγύ: χτυπάμε το περιεχόμενο και των 2 φακέλων με 2 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, για 5 λεπτά περίπου.

Χωρίζουμε τη σαντιγύ σε 3 μέρη.

Το ένα μέρος θα το κρατήσουμε στο ψυγείο λευκό για το στόλισμα.

Το δεύτερο μέρος θα το ενώσουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες και θ΄ανακατέψουμε καλά. Μετά το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Από τις πολτοποιημένες φράουλες κρατάμε περίπου 1 φλ. του καφέ για το σιρόπι. Τις υπόλοιπες θα τις ανακατέψουμε με το τρίτο μέρος από τη σαντιγύ μας. Έτσι θα πάρουμε μια ροζ σαντιγύ την οποία βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με μισό φλ. τσ. νερό και  το 1 φλ. του καφέ πολτό φράουλας που κρατήσαμε, μέχρι να δέσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώσιμο της τούρτας:

Σε μια μεγάλη στρόγγυλη πιατέλα βάζουμε τη μια φέτα παντεσπάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με το μισό σιρόπι.

Πάνω της τοποθετούμε τη ροζ σαντιγύ που ετοιμάσαμε. Ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια.

Από πάνω της αραδιάζουμε τη σαντιγύ με τις ψιλοκομμένες φράουλες. Και πάλι ισώνουμε την καινούρια επιφάνεια.

Καλύπτουμε με τη δεύρερη φέτα από το παντεσπάνι, αφού πρώτα τη ραντίσουμε με το υπόλοιπο σιρόπι από το κομμένο μέρος της. Θα την τοποθετήσουμε έτσι ώστε η κομμένη πλευρά να ακουμπά στη σαντιγύ.

Αλείφουμε όλη την τούρτα (γύρω-γύρω και από πάνω) με τη λευκή σαντιγύ που κρατήσαμε.

Κόβουμε τις ολόκληρες φράουλες που κρατήσαμε σε ροζέτες ή τις χωρίζουμε στη μέση και στολίζουμε το γλυκό όπως μας αρέσει.

Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα κόβουμε σε κομμάτια (ροζ πάστα) και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν μας δυσκολεύει το κόψιμο στο παντεσπάνι, μπορούμε να φτιάξουμε δυο διαδοχικά παντεσπάνια με τα μισά υλικά παρασκευής τους και  να τα ψήσουμε ξεχωριστά. Βέβαια θα μας πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά βγαίνουμε από τη δύσκολη θέση. Σ΄αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο, αφού θα είναι πιο λεπτά.

Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την τούρτα αυτή και με σαβαγιάρ, βρεγμένα ελάχιστα από τη μια μόνο οριζόντια πλευρά τους σε λίγο γάλα και ραντισμένα με το σιρόπι φράουλας  που θα ετοιμάσουμε.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο