ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
01
2012

ΤΣΙΖΚΕΪΚ (CHEESECAKE)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα
200 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

200 γρ. κρέμα-τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
4 κ.σούπας γάλα
1+1 βανίλιες
1 συσκευασία (125 γρ.) φυτική σαντιγύ σε σκόνη
3 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο

το ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικό)
1 βαζάκι γλυκό βύσσινο με ωραίο σιρόπι (450 γρ.)
2 1/2 κ. σούπας κορν φλάουρ

1-2 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε καλά τα μπισκότα στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε.

Σ΄ ένα μικρό ταψάκι διαμέτρου 27-28 εκ. στρώνουμε το μίγμα των μπισκότων όσο πιο ομαλά γίνεται. Ειδικά σ΄αυτή τη συνταγή εξυπηρετεί πολύ μια φόρμα με κούμπωμα στο πλάι (τσέρκι), γιατί θα μπορέσουμε να την αφαιρέσουμε εύκολα και έτσι θα έχει το γλυκό μας καλύτερη εμφάνιση και πιο άνετο σερβίρισμα. Πατάμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα για να έχει συνοχή η βάση μας.

 

 

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να παγώσει και να σφίξει η βάση.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής:

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη σαντιγύ με 1 φλ. τσ. γάλα, την άχνη, 1 βανίλια  και το ξύσμα για 5 λεπτά.

Χτυπάμε επίσης, στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ αυτή τη φορά, το τυρί με 4 κουταλιές γάλα και 1 βανίλια, μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.

Αναμιγνύουμε τη σαντιγύ με το τυρί. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 1-2 λεπτά.  Πρέπει να πάρουμε μια απαλή κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση Τακτοποιούμε την επιφάνεια.

Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για μια ώρα.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ως εξής:

Αφαιρούμε τα βύσσινα από το βαζάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας ή με σουρωτήρι.

Αραιώνουμε το σιρόπι του βάζου με λίγο νερό έτσι ώστε να πάρουμε 2 φλ. τσ. καινούριο σιρόπι. Το βάζουμε σε κατσαρολίτσα και σε μέτρια φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και όταν αρχίσει ο βρασμός, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιαά μέχρι ν΄αποκτήσουμε μια διαυγή κρέμα.  Δεν θα χρειαστεί πάνω από ένα έως ενάμισυ λεπτό. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει (ανακατεύοντας πού και πού για να μη πιάσει κρούστα) και μετά απλώνουμε την κρέμα σιροπιού πάνω στην κρέμα τυριού.


 

 

Τέλος, τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικά από τα βύσσινα που κρατήσαμε, φτιάχνοντας ένα όμορφο σχέδιο.


 

 

Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο. Θα το κόψουμε την επόμενη μέρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η συνοχή της βάσης. Πρέπει τα μπισκότα να πατηθούν πολύ καλά για να ενωθούν όσο καλύτερα γίνεται.

Επίσης, χρειάζεται προσοχή στο φτιάξιμο του σιροπιού. Δεν πρέπει να γίνει πολύ αρύ για να μένει στη θέση του και να μη μας "τρέξει" στα πλαϊνά όταν θα κόψουμε τα κομμάτια. Το να χυθεί λίγο είναι φυσιολογικό και όμορφο, αλλά όχι και να μη μείνει καθόλου στην επιφάνεια του γλυκού. Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ. σούπας κονιάκ στο σιρόπι όταν θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Το τσιζκέικ μπορεί να φτιαχτεί και με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Θα την αραιώσουμε λίγο και θα την περάσουμε από σουρωτήρι ή θα τη χτυπήσουμε στο πολυμίξερ, για να της δώσουμε λεία υφή. Και πάλι θα χρειαστούμε 2 φλ. τσ. αραιωμένης μαρμελάδας.


Αν τώρα η μαρμελάδα έχει μέσα κομματάκια από φρούτα, μπορούμε να τα κρατήσουμε και μ΄αυτά να στολίσουμε την επιφάνεια του γλυκού.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση