ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
20
2011

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
60 γρ. πικρό κακάο
2 κρόκοι αβγών
2 κ. σούπας στιγμιαίος καφές σε σκόνη
2 κ. σούπας γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την βάζουμε να λιώσει σε μπαιν μαρί.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν λιώσει τελείως, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τους κρόκους, τον καφέ και το γάλα. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε με ζωηρό ανακάτεμα μέχρι ν΄αποκτήσουμε ένα απαλό και λείο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν λοιπόν το μίγμα κρυώσει, κόβουμε με το κουταλάκι του γλυκού ένα κομμάτι και το πλάθουμε με τα δάχτυλα σε μικρή μπαλίτσα. Βουτάμε την τρούφα στο κακάο και φροντίζουμε να τυλιχτεί καλά μ΄αυτό. Τοποθετούμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με την επόμενη τρούφα.

Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τις σερβίρουμε. Είναι πεντανόστιμες και γίνεται πολύ ωραίος συνδοιασμός γλυκού-πικρού!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αποφύγετε να λιώσετε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί δημιουργούνται μικρά κομπάκια και έτσι δεν δίνει καλό τελικό αποτέλεσμα.
Επίσης έχετε υπόψη σας πως το κακάο σε σκόνη είναι κάτι που λερώνει πολύ, γι΄αυτό προσοχή στο τύλιγμα της τρούφας.
Με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο γίνονται πολύ πιο γευστικές.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση