ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
29
2011

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Σεπτέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 δόση σαντιγύ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


500 γρ. κουβερτούρα

2 γεμάτες κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 ποτηράκι κονιάκ
νερό ή γάλα (όσο χρειαστεί, περίπου 1/2 φλ. τσ.)


1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (200 γρ.)

1/2 φλ. τσ. γάλα
1/2 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη


λίγο γλυκό κουταλιού κεράσι για το στόλισμα

Γίνονται 8-10 ατομικά μπολάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε μια δόση σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ενώνουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Αραδιάζουμε στον πάγκο εργασίας τα μπολάκια.

Κόβουμε στα δύο κάθε σαβαγιάρ και βουτάμε τα κομμάτια ένα-ένα μέσα στο μείγμα του γάλακτος που ετοιμάσαμε.Τα τοποθετούμε στα μπολ. Σε κάθε ένα από αυτά θα βάλουμε 3-4 περίπου μισά μπισκότα, όσα χωρούν σε μια στρώση.

 

 

 

Από πάνω θα τα καλύψουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 

 

 

 

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα προσθέτοντας το βούτυρο, το κονιάκ και λίγο νερό ή γάλα, τόσο όσο χρειάζεται για να πάρουμε μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα. Κανονικά δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη, αλλά αν θέλουμε τη σως λίγο πιο γλυκιά, μπορούμε να συμπληρώσουμε μια-δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη και ν΄ανακατέψουμε πολύ καλά για να απορροφηθεί τελείως από το σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε να χλιαρώσει.

Πάνω στην χλιαρή κρέμα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε προσεκτικά την επίσης χλιαρή σάλτσα σοκολάτας και αφήνουμε τα μπολάκια να κρυώσουν.

 

 

 

Τέλος, βάζουμε τη σαντιγύ σε κορνέ και διακοσμούμε με ροζέτες όλη την επιφάνεια του κάθε προφιτερόλ. Στο κέντρο του τοποθετούμε από 1 κερασάκι κι αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι του γλυκού.


Βάζουμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο. Σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη τούρτα προφιτερόλ σε πλατιά και βαθιά φόρμα ή πιατέλα και να σερβίρουμε μεγάλες κουταλιές στον καθένα, όπως κάνουμε στην τιραμισού. Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε ένα τέτοιο προφιτερόλ-τούρτα.

 


Η σάλτσα σοκολάτας θεωρείται πετυχημένη όταν δεν σκληρύνει καθώς κρυώνει. Πρέπει και μέσα στο ψυγείο που θα διατηρηθεί να έχει μια υγρή υφή.

 

Τα προφιτερόλ με σαβαγιάρ μας βγάζουν από τη φασαρία να ετοιμάσουμε κανονικά σου και να τα γεμίσουμε μετά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Γλιτώνουμε κόπο και χρόνο, ενώ είναι το ίδιο απολαυστικά με τα προφιτερόλ που ξέρουμε.


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο