ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
09
2011

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Αύγουστος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Για 6 ατομικά μπολ)

100 γρ. (12 τεμάχια) σαβαγιάρ
200 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
200 γρ. τυρί-κρέμα τύπου φιλαδέλφειας
4 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

1 κ. γλ. στιγμιαίος καφές
2 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
1 φλ. τσ. νερό

Για γαρνίρισμα: λίγο κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη και ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί-κρέμα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1 λεπτό ακόμη,μέχρι να πετύχουμε μια λεία παχύρευστη κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη.

 



Διαλύουμε τον καφέ στο νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.


Μπορούμε να φτιάξουμε την τιραμισού με δυο τρόπους: σε ατομικά μπολάκια ή σε μια μεγάλη κούπα. Προτιμώ τον πρώτο τρόπο, γιατί είναι πιο εύκολο και πιο όμορφο το σερβίρισμα.


Αραδιάζουμε τα μπολ στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε ένα σαβαγιάρ στα δύο και βουτάμε τα κομμάτια στον καφέ. Πρέπει να ποτιστούν καλά. Τα τοποθετούμε στο μπολ.

 



Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και καλύπτουμε τις βάσεις απ΄όλα τα μπολάκια.


Από πάνω περιχύνουμε μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα μας.Την στρώνουμε ομοιόμορφα.

 




Τέλος, Βάζουμε το κακάο στο σουρωτήρι του τσαγιού και πασπαλίζουμε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες. Δεν αφήνουμε καθόλου κενά.

 



Τοποθετούμε τις τιραμισού στο ψυγείο ακάλυπτες. Πρέπει να σταθούν για μια μέρα πριν καταναλωθούν.

 

Πρίν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

Αν θέλουμε, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή, φτιάχνοντας 2 στρώσεις από σαβαγιάρ και κρέμα εναλλάξ. Έτσι θα γίνει πιο πλούσιο το γλυκό μας, αλλά θα χρειαστούμε πιο βαθιά μπολ και τα διπλάσια υλικά παρασκευής.


Εναλλακτικά, στρώνουμε τη βάση μιας πλατιάς κούπας με σαβαγιάρ, απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, πάλι σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με το κακάο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το μυστικό στην επιτυχία της τιραμισού είναι η κρέμα να είναι πολύ πυκνή και τα σαβαριάρ μουσκεμένα όσο πρέπει, όχι πολύ για να μην βγάλουν υγρασία στη βάση του μπολ, όχι λίγο για να μη μείνουν στεγνά και σκληρά.

 

Να και μια τιραμισού σε οικογενειακή συσκευασία: κόβουμε μεγάλες κουταλιές και σερβίρουμε!

 


 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο