Ενημέρωση
Loading
Μ
04
2018

ΜΠΙΣΚΟΤΙΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό (ή μαργαρίνη)

1/2 φλ. του καφέ σπορέλαιο

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη

1 αβγό

1 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φλ. τσ. καρύδια αλεσμένα στο μούλτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (περίπου μισό κιλό)

 

λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Γίνονται 35 τεμάχια περίπου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε τα καρύδια με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.

 

Σε άλλο βαθύ και μεγάλο μπολ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ πρώτα το βούτυρο μόνο του για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα.

 

Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αβγό και μετά το γιαούρτι. Χτυπάμε πάντα στη δυνατή ταχύτητα.

 

Αφού πάρουμε ένα αφράτο κρεμώδες μίγμα, θα χαμηλώσουμε ταχύτητα και θα ρίξουμε το κακάο και το μίγμα των καρυδιών.

 

Τελευταίο στη σειρά έχει μείνει το αλεύρι. Την πρώτη δόση θα την χτυπήσουμε στο μίξερ. Στη συνέχεια όμως θα ζυμώσουμε με το χέρι, προσθέτοντας κάθε φορά και μια δόση αλεύρι. Περιμένουμε ν΄απορροφηθεί η καθεμιά καλά από το μίγμα μας πριν προχωρήσουμε στην επόμενη. Το ζητούμενο είναι να πάρουμε μια ελαστική, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει καθόλου τόσο στα χέρια μας όσο και στο μπολ.

 

 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή την μαύρη λαμαρίνα του φούρνου και ένα μικρότερο ταψάκι.

 

Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και πλάθουμε πλακουτσωτά μπισκότα που τα τοποθετούμε στο ταψί σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.

 

 

Πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα σοκολάτας.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις, για 30-33 λεπτά. Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς.

 

Αφού βγάλουμε το πρώτο ταψί, θα ψήσουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο.

 

 

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Γίνονται τραγανά απ΄έξω και υπέροχα αφράτα στο εσωτερικό τους.  Μοσχοβολάνε καρύδι και σοκολάτα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα ανοξείδωτα ή πυρέξ ταψιά θέλουν λίγο περισσότερο ψήσιμο.

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση