Ενημέρωση
Loading
Ο
19
2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΗΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. σταφύλι σουλτανιά (χωρίς κουκούτσι)
2 πολύ ώριμες και γερές μπανάνες
2 μήλα
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
500 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια
2 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις ρόγες του σταφυλιού και τα μήλα.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Ρίχνουμε όλα τα φρούτα στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Σε βαθιά κατσαρόλα αδειάζουμε τον πουρέ των φρούτων μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει καλά (όχι να κοχλάσει). Ανακατεύουμε συχνά.

Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύοντας συχνά θα σιγοβράσουμε τη μαρμελάδα για 1 ώρα περίπου.

 

 

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία για 5 λεπτά ακόμη, εκμεταλλευόμενοι τη ήδη υπάρχουσα θερμότητα.

Αφαιρούμε την κανέλα και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φτιάξτε αυτή την υπέροχη μαρμελάδα με φθινοπωρινά φρούτα που έχουν μείνει και θέλετε άμεσα να καταναλώσετε. Είπαμε, δεν πετάμε τίποτε! Αντίθετα, φτιάχνουμε νοστιμιές για όλη την οικογένεια!

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση