Ενημέρωση
Loading
Μ
06
2018

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 ζαχαρούχο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

5 κ. σούπας γεμάτες κακάο σκόνη

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Το βασικότερο: 24 ώρες νωρίτερα έχουμε βάλει τον κάδο της παγωτομηχανής στον καταψύκτη.

 

Για να φτιάξουμε το παρφέ ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

 

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο και παχύρευστο μείγμα. Προσοχή στο  κακάο: πρέπει να διαλυθεί εντελώς!

 

Θέτουμε σε λειτουργία την παγωτομηχανή και αρχίζουμε σιγά-σιγά να ρίχνουμε το μείγμα της σοκλάτας. Θα χρειαστούν 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή υφή του παρφέ παγωτού.

 

Μεταφέρουμε με τη βοήθεια πλαστικής σπάτουλας το παγωτό σε άλλο μπολ και το κλείνουμε καλά.

 

Τοποθετούμε στον καταψύκτη για 4-5 ώρες.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θελήσουμε να προσθέσουμε και κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας, αυτό θα γίνει αμέσως μόλις μεταφέρουμε το παγωτό στο άλλο μπολ. Θα τ΄ανακατέψουμε απαλά με την σπάτουλα και κάθε μια ώρα θα βγάζουμε το παγωτό για ν΄ανακατέψουμε και πάλι. Μόνο έτσι θα έχουμε τη σωστή διασπορά των κομματιών, χωρίς τον φόβο να"καθίσουν" στον πάτο του τάπερ.

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση