ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
04
2011

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Αύγουστος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή σησαμέλαιο
1/2 κούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1/2 κούπας άσπρο κρασί αρετσίνωτο
1/2 κούπας ζάχαρη
31/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ασπράδι
1/2+11/2 φλ. τσ. σουσάμι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι.

 

Σε άλλο μικρότερο χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι, το κρασί και τη ζάχαρη, όλα μαζί, μέχρι ν΄αφρατέψουν.

 


 

Τότε ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το μισό φλ. τσ. σουσάμι. Ζυμώνουμε με το χέρι. Αν η ζύμη είναι πολύ σφικτή, ρίχνουμε λίγο κρασί ακόμη. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να η ζύμη μας να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ..

 

 

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήμα Ο ή S, τα βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας 1 εκ. κενό ανάμεσά τους.

 


 

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά..

 

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

 

Θα χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο ή σησαμέλαιο και μαργαρίνη.

 

Πρώτα πασπαλίζουμε τη λαδόκολλα στη λαμαρίνα με σουσάμι.

 

Αντί να βουτήξουμε στο ασπράδι τα κουλουράκια, τ΄αλείφουμε με σπορέλαιο ή σησαμέλαιο και μετά τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Τα βάζουμε στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση  του φούρνου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν έχουμε άσπρο κρασί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ούζο, αλλά θα ελαττώσουμε ελαφρά το αλεύρι.

 

Αν πάλι δεν μας αρέσει το κρασί, μπορούμε να τα φτιάξουμε και με χυμό πορτοκαλιού.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση