ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
17
2013

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Απρίλιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 αβγά
το ξύσμα ενός λεμονιού
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη ενός κ. γλ.)
400 γρ. φύλλο κρούστας (χοντρό)
λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 1/2  φλ. τσ. νερό
ο χυμός μισού λεμονιού


ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κομματιάζουμε τη μυζήθρα και τη βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 2 λεπτά περίπου.

Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αβγά, το ξύσμα και το αλάτι. Σταματάμε μόλις ομογενοποιηθεί η γέμιση.

Πάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε όλα τα φύλλα μαζί (σε στίβα) και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Γίνεται πιο εύκολα με τη ρόδα της πίτσας.

Τώρα θα πάρουμε ένα μισό φύλλο, θα το αλείψουμε με λίγο βούτυρο και θα το διπλώσουμε στα δύο, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Αλείφουμε και πάλι  με βούτυρο.

Στο κέντρο του τετραγώνου βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Γυρίζουμε τις άκρες και κλείνουμε με προσοχή σε φάκελο τη μυζηθρόπιτα (μαντηλάκι). Οι άκρες καθώς γυρίζουν πρέπει να κλείσουν καλά τη γέμιση μέσα, για να μη τρέξει στο ψήσιμο.

Βουτυρώνουμε τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε μέσα τη μυζηθρόπιτα, με τις διπλωμένες άκρες προς τα κάτω.

Συνεχίζουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες πιτούλες με τα υλικά μας (φύλλα και γέμιση) και βάζοντάς τες στη συνέχεια στο ταψί σε σειρές. Εάν χρειαστεί, θα βουτυρώσουμε και δεύτερο ταψί.

Αλείφουμε όλες τις μυζηθρόπιτες με βούτυρο και τις ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα, μέχρι να χλιαρώσουν οι πίτες.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στις χλιαρές πίτες σιγά-σιγά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με άχνη και κανέλα.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να έχουμε πιο πλούσιο φύλλο στην επάνω επιφάνεια της μυζηθρόπιτας μπορούμε, πριν βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου, να προσθέσουμε ένα ακόμη τετράγωνο διπλωμένο κομμάτι φύλλου. Έτσι θα έχουμε 4 μονά φύλλα στην επιφάνεια της σιροπιασμένης γλυκιάς  μυζηθρόπιτας.






Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση