Ενημέρωση
Loading
Α
26
2016

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Απρίλιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 χωριάτικο καρβέλι

200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
1 μακριά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ. σούπας μουστάρδα

1 μεγάλη ντομάτα (ή 2 μικρές),κομμένη σε λεπτές φέτες
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 πράσινες ελιές σε λεπτά φετάκια
4-5 μαύρες ελιές σε λεπτά φετάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο θυμάρι ή δυόσμος

Φούρνος προθερμασμένος στους 220οC


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τις ελιές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της συνταγής.

Σε κατάλληλο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φέτα και της προσθέτουμε την πιπεριά,το σκόρδο, το λάδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Με το μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε στη μέση το καρβέλι κατά μήκος. Αδειάζουμε το μεγαλύτερο μέρος της ψίχας και από τα δύο μισά του ψωμιού μας (όταν το ψωμί είναι φρέσκο, η ψίχα βγαίνει ενιαία και μπορούμε μ΄αυτή να φτιάξουμε νοστιμότατα σάντουιτς για τα παιδιά).

Στο ένα κουφιασμένο μέρος του καρβελιού απλώνουμε το μείγμα του τυριού που φτιάξαμε. Από πάνω του αραδιάζουμε τις φέτες της ντομάτας με τρόπο τέτοιο ώστε να μισοσκεπάζει η μια την προηγούμενή της. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τέλος ρίχνουμε τα φετάκια από τις ελιές σε διάφορα σημεία.

Καλύπτουμε με το άλλο μισό καρβέλι έτσι ώστε να εφαρμόζουν καλά τα δύο μέρη.

Τυλίγουμε προσεκτικά με αρκετό αλουμινόχαρτο. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα άνοιγμα.

Βάζουμε το πακέτο στη μεσαία θέση του φούρνου, απευθείας πάνω στη σχάρα. Ψήνουμε με φωτιά πάνω και κάτω για 15 λεπτά. Αν ο φούρνος σας είναι σχετικά αδύναμος, ψήστε στους 250οC.

Ξεφουρνίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε μέσα στο αλουμινόχαρτο. Κόβουμε χοντρές φέτες με κοφτερό μαχαίρι και συνοδεύουμε το ούζο ή τη μπύρα μας.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η νηστίσιμη αλλά καθόλου ευκαταφρόνητη έκδοση της συνταγούλας γίνεται με φυτικό τυράκι. Τη δοκίμασα και όλοι στο σπίτι ξετραλάθηκαν!



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση