ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
04
2013

ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΛΑΦΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Σεπτέμβριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
3 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

1 φωλιά φιδές, τριμμένος στο χέρι σε μικρά κομματάκια
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο)

2 ποτήρια του νερού πολύ ζεστό νερό
1 κύβος κότας
1 δαφνόφυλλο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι (προαιρετικό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα καθαρίσουμε και θα πλύνουμε με πολλά νερά το ρύζι.

Στη συνέχεια το βάζουμε σε μπολ και το καλύπτουμε με πολύ ζεστό νερό. Θα σταθεί έτσι μέχρι να κρυώσει το νερό, περίπου 1 ώρα.

Μετά το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης και το αφήνουμε στο τρυπητό για να στραγγίζει.

Στο μεταξύ σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι το φιδέ με μια κουταλιά βούτυρο, μέχρι ν΄αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσέχουμε να μην καεί, γιατί ροδίζει πολύ γρήγορα.

Μέσα σε 2 νεροπότηρα πολύ ζεστού ή καυτού νερού διαλύουμε τον κύβο της κότας.

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε 3 κουταλιές βούτυρο και μόλις λιώσει κι αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτουμε το ρύζι από το τρυπητό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Τώρα θα χαμηλώσουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και θα ρίξουμε το μείγμα νερού-κύβου κότας. Προσθέτουμε τον τηγανισμένο φιδέ, ένα δαφνόφυλλο και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μόνο για λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι ν΄απορροφηθεί όλο το νερό από το ρύζι. Κάπου-κάπου ελέγχουμε το περιεχόμενο. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά περίπου για το βράσιμο. Αν τυχόν ξεχαστούμε για λίγο και δούμε πως έχει πηχτώσει πολύ το πιλάφι, απλά θα ρίξουμε λίγο ζεστό νερό (2-3 κουταλιές) και φυσικά θ΄αποσύρρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Καλύπτουμε με μια υγρή πετσέτα την κατσαρόλα και μετά βάζουμε από πάνω το καπάκι της. Θα πρέπει να σταθεί έτσι για μισή ώρα περίπου, γιατί το ρύζι εξακολουθεί να μαγειρεύεται.....

Γεμίζουμε φορμάκια σε όμορφα σχέδια και αναποδογύριζουμε στο πιάτο του παιδιού, έτσι ώστε να έχει το πιλάφι προκλητική εμφάνιση στα παιδικά ματάκια....

Σερβίρουμε πάντα ζεστό το πιλάφι γιατί κρυώνει γρήγορα. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα, κεφτεδάκια ή κοτόπουλο και φρεσκοκομμένη ντομάτα.

Αυτό που θα περισσέψει, μπορούμε να το διατηρήσουμε μέσα στα φορμάκια και στο ψυγείο, οπότε όταν το χρειαστούμε, θα πρέπει μόνο να το ζεστάνουμε.

 

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Η ιδανική εκτέλεση της συνταγής είναι με κανονικό ζωμό από κοτόπουλο που έχει βράσει για 1 ώρα μαζί με 2 δαφνόφυλλα και αλατοπίπερο. Τον σουρώνουμε και τον μετράμε. Είναι αφάνταστη η γεύση που δίνει στο ρύζι. Αλλά και με τον κύβο, δεν υστερεί σε τίποτε.

 

Επίσης, η ίδια συνταγή εκτελείται και με ελαιόλαδο, αλλά θεωρώ πως γίνεται πιο νόστιμη με φρέσκο βούτυρο.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο