ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
17
2011

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Σεπτέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. κριθαράκι (μανέστρα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος βοδινού
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σούπας πελτές ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
1 1/2 λίτρο βραστό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να διαλυθεί και να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο μέχρι να ενωθούν με τον κιμά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο βραστό νερό και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για μισή ώρα περίπου. Κάθε τόσο ελέγχουμε και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βραστό νερό σταδιακά ( ενδεχομένως να περισσέψει μια μικρή ποσότητα).


Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κριθαράκι (ή μανέστρα) με τον κιμά αποτελεί ένα εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε, είναι το πόσο ζουμερό θα το φτιάξουμε. Κι αυτό γιατί, ειδικά το κριθαράκι, έχει την ιδιότητα να πήζει υπερβολικά όταν σταθεί. Ας αφήσουμε λοιπόν αρκετό ζωμό στην κατσαρόλα μας, όπως στις σούπες. Αν χρειαστεί θα βράσουμε λίγο ακόμη νερό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο