ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
22
2013

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 φλ. τσ. ζυμαρικά (κους κους, αστράκι, ψιλοκομμένος φιδές κτλ.)
2 ποτήρια του νερού νερό
λίγο αλάτι
1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1-2 κ. σούπας τριμμένο τυρί φέτα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Εφόσον το μωρό έχει ξεπεράσει τα πρώτα στάδια της στερεάς τροφής και ο παιδίατρος επιτρέπει την κατανάλωση τυριού, μπορούμε να του δώσουμε σαν κύριο γεύμα για 1 φορά την εβδομάδα το νόστιμο αυτό φαγάκι.

Βράζουμε σε κατσαρολίτσα το νερό με λίγο αλάτι και το λάδι.

Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Αν το παιδί είναι σε θέση να τα καταναλώσει όπως είναι, χωρίς να χρειαστεί το φαγητό άλεσμα στο πολυμίξερ, τα στραγγίζουμε, τους προσθέτουμε λίγο ωμό λάδι, ανακατεύουμε  και προχωράμε στο σερβίρισμα: τοποθετούμε μια μικρή μερίδα ζυμαρικών στο πιάτο του παιδιού και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοτριμμένο τυράκι από πάνω.

Αν τώρα πρέπει να αλέσουμε την τροφή πρίν τη δώσουμε στο παιδί, θα βάλουμε στο πολυμίξερ όλα τα ζυμαρικά μαζί με λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας και θα τα χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό ακόμη και το τυρί. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.

Σερβίρουμε μια μικρή ποσότητα στο πιάτο του παιδιού και το υπόλοιπο φαγητό (χωρίς το τυρί) το μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστούμε, θα το ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και θα το αλέσουμε στο πολυμίξερ μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο τυρί. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό, οπότε καλό είναι να έχουμε βράσει προηγουμένως μια μικρή ποσότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κανονίζουμε μόνοι μας την πυκνότητα της σουπίτσας, έχοντας πάντα υπόψη μας πως τα ζυμαρικά, όσο περνά ο χρόνος, πήζουν περισσότερο. Επειδή λοιπόν τα μικρά παιδιά καθυστερούν στην κατάποση της τροφής, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό το φαγητό τους και με καλή θερμοκρασία. Καλύτερα να χρειαστεί στην αρχή να το κρυώνουμε φυσώντας στο κουταλάκι, παρά να το δώσουμε παγωμένο στο παιδί.

Στην περίπτωση που το φαγητό αλέθεται, μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή με όποια ζυμαρικά θέλουμε, αρκεί να είναι καλά βρασμένα.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο