Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Φ
23
2018

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ.... ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ!!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 άτομα)

 

10-12 μεγάλα, ολόφρεσκα φύλλα σγουρής πράσινης σαλάτας

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους

αλάτι

8 κ. γλ. cottage cheese

2 ελιές καλαμών σε 4 φετάκια η καθεμιά τους

20 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα σε φλούδες

λίγο σουσάμι ή χοντροσπασμένοι στο χέρι ξηροί καρποί(αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, κτλ.)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ

 

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

3 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κ. σούπας μουστάρδα

1 κ. σούπας μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε την σγουρή σαλάτα μέσα σε κατάλληλη σαλατιέρα.

 

Από πάνω τοποθετούμε τους κύβους της ντομάτας και αλατίζουμε.

 

Σε διάφορα σημεία βάζουμε κουταλάκια από cottage cheese και στο κέντρο του καθενός από αυτά καρφώνουμε ένα φετάκι ελιάς.

 

Απλώνουμε τις φλούδες τυριού και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (ή με μείγμα ξηρών καρπών).

 

Ετοιμάζουμε τη σως: σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο σχετικά μείγμα.

 

Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας και σερβίρουμε αμέσως!

 

Γίνεται ανάρπαστη!

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η σαλάτα αυτή σηκώνει πολλές παραλλαγές: αντικαταστήστε τη ντομάτα με αγγούρι ή απλά... προσθέστε το.

 

Το κεφαλοτύρι είναι δική μου επιλογή, εσείς βάλτε όποιο σκληρό τυρί σάς αρέσει...

 

Το cottage cheese μπορεί να αντικατασταθεί με κρέμα τυρί τύπου φιλαδέλφεια ή με γιαούρτι.

 

Το μόνο που θα συνιστούσα είναι να διατηρήσετε την αναλογία στα υλικά της σως. Η γλύκα του μελιού δένει τόσο πολύ με το μπαλσάμικο!

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση