Ενημέρωση
Loading
Α
27
2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ... ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΥΡΩΔΑΤΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Αύγουστος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό ντομάτες, ώριμες και σφικτές
700 γρ. ζάχαρη
το ξύσμα και ο χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
2 βανίλιες

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος; 35-40 λεπτά

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε σταυρωτά κάθε ντομάτα στην κάτω πλευρά (όχι στο κοτσάνι).

Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα 5-6 εκ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και τοποθετούμε μέσα τις ντομάτες με την χαραγμένη πλευρά προς τον πάτο της. Αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά τις βγάζουμε.

Τώρα μπορούμε πολύ εύκολα  να τις ξεφλουδίσουμε με τη βοήθεια μαχαιριού.

Κόβουμε τις ντομάτες στα 6 ή 8 και τις βάζουμε στον πολυκόφτη ή το μούλτι.

 

 

 

 

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.

 

 

Στην αρχή σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε τη ζάχαρη.

 

 

 

Ανακατεύουμε καλά και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Θα σιγοβράσουμε τη μαρμελάδα για  30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά για να μην "πιάσει" στον πάτο.

Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι θα ρίξουμε τις βανίλιες και τον χυμό του λεμονιού.

 

 

Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε πολύ καλά και τ΄αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

 

 

Αφού κρυώσουν, τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Η μαρμελάδα ντομάτα σερβίρεται κρύα και συνοδεύει ιδανικά διάφορα κίτρινα τυριά, ψημένο κεφαλοτύρι κτλ.

 

Αλλά και με σκέτο φρέσκο ψωμί είναι τόσο απολαυστική!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην διστάζετε να τη φτιάξετε, είναι πραγματικά πολύ εύκολη και τόσο, μα τόσο νόστιμη! 


Μόνο λίγη προσοχή στο ανακάτεμα.....

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση