ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
26
2016

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ... ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Οκτώβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα μέτρια, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
100+100 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένο στο χέρι
70 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους μεγέθους ζαριού
3 κ. σούπας κρέμα τυρί, τύπου φιλαδέλφεια
πιπέρι (ή καυτερή πιπεριά)
ρίγανη

1 μικρό αβγό χτυπημένο με λίγο αλάτι


Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3 + 3 λεπτά, στα μικροκύμματα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτουμε τον πάτο από ένα μικρό βαθύ γιουβετσάκι με ελαιόλαδο.

Αραδιάζουμε επάνω του τις πιο κακοκομμένες φέτες της ντομάτας, κρατώντας τις καλύτερες για την επιφάνεια.

Φτιάχνουμε μια στρώση με το μισό (100 γρ.) τριμμένο τυρί.

 

 

Στη συνέχεια τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τους κύβους του κασεριού.

 

 

Απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί.

 

Μοιράζουμε το κρέμα τυρί ομοιόμορφα.


Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες από τη ντομάτα και ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι. Αν θέλουμε το μπουγιουρντί πικάντικο, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε 2-3 πιπεράκια τσίλι θρυμματισμένα.


 

Τοποθετούμε το γιουβέτσι στο φούρνο μικροκυμμάτων για 3 λεπτά.

Το βγάζουμε, απλώνουμε στην επιφάνεια προσεκτικά ένα χτυπημένο αβγό και το ξαναβάζουμε για 3 λεπτά ακόμη στα μικροκύμματα.

 




Σερβίρουμε αμέσως! Καταπληκτικός μεζές!!!

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Βεβαιωθείτε πως το γιουβέτσι ή το πυρεξάκι που θα χρησιμοποιήσετε έχει το απαραίτητο βάθος, ώστε να μην ξεχειλίσει το περιεχόμενο στο ψήσιμο.

Μπορείτε να παραλείψετε το αβγό και αντί αυτού να στολίσετε με μερικές ροδελίτσες πράσινης πιπεριάς.

Ακόμη, μπορείτε να το μαγειρέψετε στο φούρνο της κουζίνας, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 λεπτά συνολικά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο