ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
16
2013

ΑΛΜΥΡΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

λίγο ηλιέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνι
6-8 μεγάλα φρέσκα αβγά
αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1/2 λίτρο γάλα καυτό
3 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ. σούπας αλεύρι
αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι (ή και μαύρο, αν δεν μας πειράζει)
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη στο χέρι

1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2-3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ: θα βάλουμε το γάλα να βράσει. Σε άλλη κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πρέπει να κάψει πολύ γιατί τότε θα σβωλιάσει το αλεύρι μόλις το προσθέσουμε. Ρίχνουμε λοιπόν λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις ενωθεί όλο τ΄αλεύρι με τη μαργαρίνη αρχίζουμε να προσθέτουμε και το καυτό γάλα πάλι λίγο-λίγο. Η μπεσαμέλ είναι πετυχημένη όταν έχει μια λεία και ομοιόμορφη όψη. Ενδεχομένως να περισσέψει λίγο γάλα. Δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό  και αφήνουμε για λίγο ακόμη να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο τυρί και ανακατεύουμε (τώρα θα πρέπει να έχουμε ένα παχύ μείγμα, το οποίο θα μπορεί να αποτελέσει γέμιση χωρίς να τρέχει...). Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 



Στη συνέχεια  θα φτιάξουμε ατομικές ομελέτες σε αντικολλητικό τηγάνι με κάθε ένα από τ΄αβγά χωριστά:

Θα χρειαστούμε ένααρκετά μεγάλο
τηγάνι για τη δουλειά αυτή και ένα βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 25Χ30 εκ. περίπου για την συνέχεια του μεγειρέματος στο φούρνο.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με το πινέλο κουζίνας το τηγάνι μας.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε ελαφρά ένα αβγό
(ή δύο μαζί) προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο.

Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το αβγό απλώνοντάς το όσο περισσότερο γίνεται για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, δημιουργώντας έτσι μια πολύ λεπτή ομελέτα.

 

 

Μετά από 1 λεπτό θα τη γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά (με τη βοήθεια σπάτουλας)  για να ψηθεί από παντού.

 


 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αφού πρώτα περάσουμε με λάδι ή βούτυρο το τηγάνι μας, μέχρι να τελειώσουν όλα τ΄αβγά.

 

Στιβάζουμε τις ομελέτες σε πιατέλα μέχρι να τις χρησιμοποήσουμε. Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει κατευθείαν να προχωρήσουμε στη γέμισή τους  και στην ολοκλήρωση του φαγητού.

Στο κέντρο και κατά μήκος κάθε ομελέτας βάζουμε 2-3 κουταλιές  μπεσαμέλ.

 

 

Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψάκι. Το ίδιο κάνουμε με όλες τις υπόλοιπες ομελέτες.

 

 



Ραντίζουμε κάθε φλογέρα με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αν περισσέψει λίγη ποσότητα από τη μπεσαμέλ, μπορούμε να την περιχύσουμε πάνω στις φλογέρες και στη συνέχεια να ραντίσουμε με το λιωμένο βούτυρο.

 



Φουρνίζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω, μέχρι να πιάσει κρούστα το κεφαλοτύρι και να ροδίσει όμορφα (για 30-35 λεπτά περίπου).

 



Βγάζουμε σε σχάρα τις φλογέρες και αφού σταθούν για λίγο, μπορούμε να σερβίρουμε.

 

Τρώγονται πάντοτε ζεστές και συνοδεύονται με δροσερή σαλάτα εποχής και διάφορα άλλα μπυρομεζεδάκια ( πατάτες στα μικροκύματα, τηγανητό σαλάμι, φέτα με λαδορίγανη, κτλ. ).

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με μια πιο εύκολη μπεσαμέλ,  δες: ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο