ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
25
2013

ΦΕΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 2 μερίδες )

2 κομμάτια τυρί φέτα σκληρή, των 200 γρ. περίπου
πιπέρι
ρίγανη
2 φύλλα κρούστας (όχι τύπου βηρυτού, τα πιο χοντρά)
λίγο φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
2-4 κουταλιές εκλεκτό μέλι

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη συνταγή αυτή παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο σκληρό είναι το τυρί, ώστε να μη διαλυθεί στο ψήσιμο.

Πάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, έχοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά του και με τη βοήθεια ενός πινέλου, το αλείφουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο.

Τοποθετούμε στην άκρη (δείτε σχετική φωτογραφία) μια φέτα τυριού.




Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγη ρίγανη.

 



Διπλώνουμε επάνω στο τυρί το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.

 

 

 

Βουτυρώνουμε και πάλι όλη την επάνω επιφάνεια.

Κλείνουμε σε φάκελο και ξαναβουτυρώνουμε.

 

 

 



Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ30 εκ.

Βάζουμε τη φέτα μέσα στο ταψί με την βουτυρωμένη πλευρά ν΄ακουμπά στον πάτο του ταψιού.

 

 

Κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά και για το άλλο κομμάτι τυριού.

Βουτυρώνουμε την επάνω επιφάνεια των φύλλων από τα δύο τυριά και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

 

 

Φουρνίζουμε στην χαμηλή θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω, μέχρι να ροδίσει όμορφα το επάνω φύλλο, για 25-30 λεπτά περίπου.

 



Μόλις βγάλουμε το ταψί, μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος τα ζεστά τυριά και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές από εκλεκτό μέλι.

 

 



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντί να ψήσουμε τους δύο φακέλους, μπορούμε να τους τηγανίσουμε σε καυτή φριτούρα, πρώτα από τη μία πλευρά κι ύστερα από την άλλη, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά ακολουθούμε τη διαδικασία σερβιρίσματος, ανάποδα αυτή τη φορά: πρώτα θα περιχύσουμε με μέλι και μετά θα πασπαλίσουμε με το σουσάμι.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο