Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
23
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

Από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά οι φρέσκιες φράουλες της χρονιάς.

Δεν πρέπει να βιαστούμε στην αγορά τους γιατί στο πρώτο διάστημα δεν θα είναι και τόσο ώριμες, επομένως όχι τόσο γλυκιές όσο χρειάζεται. Θα είναι όμως αρκετά τσουχτερή η τιμή τους.....

Ανάλογα λοιπόν με τη χρήση διαλέγουμε και το χρόνο αγοράς:



-Αρχικά, όταν πρωτοκυκλοφορούν, είναι κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα γλυκά όπου θα τοποθετηθούν ολόκληρες ή μισές ή και τεμαχισμένες. Κι αυτό γιατί θα είναι αρκετά σκληρές και θα διατηρήσουν την ωραία τους εμφάνιση περισσότερες μέρες.


- Από τα μέσα Απριλίου και μετά, οι φράουλες γλυκαίνουν και αποκτούν έντονο άρωμα, οπότε είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος για κάθε είδους χρήση (γλυκά, φρουτοσαλάτες ή ακόμη και σκέτες ως φρούτο).



- Από τα μέσα Μαΐου και μετά, η τιμή της φράουλας "πέφτει" πολύ, οι ίδιες οι φράουλες είναι πολύ ώριμες και γλυκιές με μικρή αντοχή στο χρόνο. Τώρα είναι η
κατάλληλη εποχή να τις προμηθευτούμε σε μεγάλες ποσότητες και να φτιάξουμε τη σπιτική μαρμελάδα μας και το σιρόπι φράουλας (απαραίτητο στα παγωτά) για τη χρονιά αυτή.

 

Συνταγές που μπορείτε να δείτε:


1. Τούρτα φράουλας (ρόζ πάστα)


2. Φράουλες με ζάχαρη

 

3. Μαρμελάδα φράουλα

 

4, Παγωτό φράουλα

 

5. Επιδόρπιο με φράουλες σε κούπες

 

6. Πάστα φράουλας με σαβαγιάρ

 

7. Σως φράουλας

 

8. Σιμιγδαλένιο γλύκισμα με φράουλες


9. Γλάσο φράουλας

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το μόνο τους μειονέκτημα είναι πως διατηρούνται φρέσκες για λίγες μέρες και μόνο στο ψυγείο. Κατόπιν χάνουν την ωραία τους εμφάνιση  και το έντονο άρωμά τους...

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση