Ενημέρωση
Loading
Α
26
2018

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

750 ml λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί (όποιο προτιμάμε)

200 γρ. ζάχαρη

20 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας

1 ξυλάκι κανέλας (αν θέλουμε βάζουμε)

 

Αναμονή: 20 ημέρες

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε γυάλινο μπουκάλι με χωριτικότητα 1 λίτρο βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη.

 

 

Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τα σκουπίζουμε.

 

 

 

Προσθέτουμε τα φύλλα μαζί με ένα ξύλο κανέλας στο μπουκάλι και κλείνουμε καλά.

 

 

Ανακινούμε το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

 

Αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 20 μέρες, φροντίζοντας κάθε μια-δυο μέρες να αναταράσσουμε το μπουκάλι για να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.

 

Φιλτράρουμε το λικέρ μέσα από ένα τουλπάνι, τούλι ή φίτρο του καφέ και αποθκεύουμε σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι.Τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

 

Σερβίρεται πάντα παγωμένο και είναι απολαυστικότατο! Τόσο υπέροχα αρωματικό με μια ελαφριά γλύκα που το κάνει και εξαιρετικό απεριτίφ!

 

 

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση