Ενημέρωση
Loading
Σ
30
2016

ΛΙΚΕΡ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό ώριμα δαμάσκηνα (500 γρ.)
1 κιλό ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα)
1/4 κιλό ζάχαρη (250 γρ.)
1 βανίλια

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα, τα οποία πρέπει να είναι μαλακά, δηλ. ώριμα, και χωρίς στίγματα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Πρέπει το βάρος τους να είναι 500 γρ.

 

 

 

Διαλέγουμε ένα μεγάλο βάζο με φαρδύ στόμιο και αδειάζουμε μέσα του τον πολτό από τα δαμάσκηνα.

 

 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το τσίπουρο.

 

 

 

 

Κλείνουμε (βιδώνουμε) πολύ καλά το καπάκι και ανακινούμε για να ενωθούν τα υλικά μας.

Τοποθετούμε το βάζο σε ηιόλουστο μέρος για 6 εβδομάδες τουλάχιστον. Κάπου-κάπου το ανακινούμε στα χέρια μας.

 

 

Στη συνέχεια περνάμε το περιεχόμενο μέσα από πολύ λεπτό τουλπάνι προσεκτικά. Πρέπει να βγεί όσο το δυνατόν πιο καθαρό το λικέρ.

Μεταφέρουμε σε όμορφο μπουκάλι και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γίνεται τόσο νόστιμο και ευωδιαστό που ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή της δοσολογίας...

 

 

Φυλάξτε το για την περίοδο των  Χριστουγέννων.... αξίζει τον κόπο!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο πιο ώριμα τα δαμάσκηνα, τόσο πιο γλυκά και μυρωδάτα!

Μη χρησιμοποιήσετε βανίλιες αντί για δαμάσκηνα, δεν θα έχετε εξίσου γευστικό αποτέλεσμα!

 

Η φωτογράφιση έγινε με διπλή δοσολογία.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση